8.2 C
Bredene
zaterdag, 01 april 2023

Volg ons ook op

HomeNieuwsBredene is gebrekkige communicatie nutsmaatschappijen beu

Artikel

Bredene is gebrekkige communicatie nutsmaatschappijen beu


Het voorbije weekend heeft de Bredense burgemeester Steve Vandenberghe werken in opdracht van nutsmaatschappijen, die zouden starten op 3 oktober, verboden. De inwoners uit de wijk waar wordt gewerkt, werden te laat en te beknopt geïnformeerd over de werken.

De werken waarvan sprake zijn al een tijdje aan de gang maar vanaf 3 oktober zou er veel meer hinder zijn voor de inwoners. De Dorpsstraat, waar wordt gewerkt, zou immers afgesloten worden voor het verkeer. “Inwoners werden hierover geïnformeerd via een zeer beknopte bewonersbrief. Bovendien wisten wij dit als gemeentebestuur bijzonder laat, waardoor we ook zelf niets meer konden ondernemen”, reageert burgemeester Steve Vandenberghe kwaad. De communicatie over de werken dient nochtans te gebeuren door de opdrachtgever.

Geen werken meer zonder communicatie
Bredene zal in de toekomst niet langer goedkeuring geven voor werken waar geen duidelijk plan van aanpak naar communicatie toe is opgemaakt. “Als wij als gemeentebestuur werken uitvoeren dan zorgen wij ervoor dat inwoners goed geïnformeerd zijn via Wegenwerkenkranten, bewonersbrieven, informatievergaderingen, enz… We willen dat de nutsmaatschappijen dezelfde communicatielogica volgen en dit niet langer met beloftes, maar met effectieve daden”, zegt burgemeester Vandenberghe. “De inwoners hebben immers het recht om correct geïnformeerd te worden”.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Paw Patrol

Paw Patrol komt naar de paasfoor op vrijdag 14 april vanaf 17u.

Iliane Punnewaert vermist ‼️

Plaats : Bredene Leeftijd : 85 jaar Datum Di 21.03.2023 - 15:30 Tussen dinsdag 21 maart 2023 om 15.30 en vrijdag 24 maart 2023 om 17.15 uur,...

22,63 euro per inwoner voor aanleg fietspaden in Bredene

22,63 euro per inwoner, dat krijgt Bredene aan Vlaamse subsidies uit het Kopenhagenfonds voor de aanleg van lokale fietsinfrastructuur. Voor elke twee euro die...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
65VolgersVolg