Champagnefestival voor 14e keer in MEC Staf Verluys

0
61
champagne festival


Op 7, 8 en 9 oktober komt het Champagnefestival voor de 14e keer terug naar het MEC Staf Versluys. Champagneliefhebbers kunnen er opnieuw terecht voor een weekend lang proeven van champagne en verschillende andere lekkernijen.

Naast 18 champagnestanden, een vernieuwde ginbar, een vertrouwde wijnstand en de verfijnde heerlijkheden van Handsaeme, zijn er dit jaar ook de handtassen van Duchateau. En er zijn uiteraard lekker hapjes met tapasplankjes, kaasschotels, warme en koude gerechten te verkrijgen. “We verwelkomen het Champagnefestival tijdens een driedaagse in oktober, maar ook in maart 2023 komt er een editie”, blikt schepen Alain Lynneel tevreden vooruit.

Het Champagnefestival start op vrijdag 7 oktober om 17 uur. Op zaterdag is er van 9u30 tot 16 uur de traditionele ruilbeurs voor champagnecapsules. Dit jaar is er zelfs een club uit Tallanges te gast. Op zaterdagavond kan men een champagnetafel reserveren en op zondagmorgen is er vanaf 9 uur het luxe champagneontbijt. Let wel: dit ontbijt dient men op voorhand te reserveren. Na een namiddag met mooie klassiekers en leuke meezingers sluit het festival op zondag om 18 uur af.

Om te kunnen proeven van de champagne dient men een glas en jetons aan te kopen. Het glas, een bedrukt collectors item, mag meegenomen worden en kan gebruikt worden op de champagnefestivals in maart 2023, oktober 2023, enz…

Meer info via sociale media : champagnefestival/info: nancy.cattrysse@telenet.be.