Zo’n 400 supporters bij KSV Bredene zien de Rode Duivels het EK verlaten

0
153
EK-dorp KSV Bredene
Gejuich bij de goal van Romelu Lukaku

KSV Bredene mocht vrijdagavond zo’n 400 supporters verwelkomen om de wedstrijd van onze nationale trots tegen Italië te volgen. De sfeer zat goed, maar de teleurstelling na de wedstrijd was enorm.

KSV Bredene ontving tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het EK, telkens enkele honderden supporters om er de wedstrijd te volgen. De lokale voetbalclub zorgde voor een gezellig EK-dorp, pal naast de voetbalvelden. “De wedstrijden van de Rode Duivels waren telkens een succes”, vertelt voorzitter Gregorio Salhi. “Alleen tijdens de wedstrijd tegen Portugal kwamen minder supporters kijken, maar daar had het regenweer alles mee te maken. Gisterenmiddag werd de laatste reservatie toegelaten en dat betekent dat we volledig vol zaten voor de cruciale wedstrijd tegen Italië.”

Het is de Bredense voetbalclub vooral te doen om het samenbrengen van mensen. “Met onze verschillende dames- en herenclubs konden we amper wedstrijden spelen dit seizoen door het coronavirus. We zijn blij dat er ondertussen versoepelingen kwamen, waardoor we dit toch hebben kunnen organiseren. We merken dat mensen gesnakt hebben om terug buiten te komen. De Rode Duivels doen het land herleven en daar werken wij graag aan mee. Alleen houdt het nu jammer genoeg op. De Rode Duivels hebben gestreden, maar Italië was erg sterk”, aldus Salhi. 

Tussen de supporters zaten ook burgemeester Steve Vandenberghe, eerste schepen Erwin Feys en John Crombez. “Ik wil KSV Bredene feliciteren voor deze mooie organisatie. Alles verliep zoals het hoort en de coronamaatregelen werden gerespecteerd door iedereen die aanwezig was”, laat de burgemeester nog weten.