16.1 C
Bredene
vrijdag, 06 augustus 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Werking vaccinatiecentrum: licht op groen

Artikel

Werking vaccinatiecentrum: licht op groen

De voorbereidingen om het vaccinatiecentrum in het MEC Staf Versluys tegen midden februari volledig operationeel te maken zijn de eindfase ingegaan. Een tweede en laatste ‘dry run’ met vrijwilligers vandaag was geslaagd. “We hebben de voorbije weken hard gewerkt om het vaccinatiecentrum helemaal ingericht en operationeel te krijgen. De komende weken zal, naast tal van vaste personeelsleden van verschillende diensten van de gemeentebesturen De Haan en Bredene, ook een grote groep vrijwilligers hiervoor instaan. We willen dat de communicatie naar de inwoners van beide gemeenten op een éénvormige manier verloopt. We maken hierover goede afspraken.

Zowel naar bereikbaarheid, bewegwijzering als naar andere communicatie toe, is er regelmatig overleg. Er komt ook een filmpje waarin we de inwoners van beide gemeenten een beeld willen geven van hoe het vaccinatiecentrum er uit ziet. Zo zijn de bezoekers al wat vertrouwd met wat men mag verwachten eens ze een bezoek moeten brengen. Ook wat de oprichting van een callcenter betreft, waar inwoners terecht kunnen die een oproepingsbrief hebben ontvangen en hierover vragen hebben, zullen beide gemeentebesturen gezamenlijke inspanningen doen”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.Enkel naar mobiliteit toe zoeken we elk naar specifieke oplossingen omdat dit toch enigszins een ander verhaal is in De Haan dan in Bredene.

Zowel Bredene als De Haan willen de komende weken zoveel mogelijk inwoners overtuigen om een vaccin te nemen. Over de eigenlijke opstart van het vaccinatiecentrum is er nog geen duidelijkheid. Hiervoor hangt het centrum af van de onderrichtingen van de Eerstelijnszone Oostende-Bredene en de beschikbaarheid van de vaccins door de hogere overheid.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Triple-S

Begin dit jaar hebben Angelique Devos en Kelly Renaudin een nieuwe online webshop opgestart, nl. Triple-S, een webshop in erotische artikelen, lingerie,...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van tien inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

win een billenkar voor 1 dag

Win een billenkar voor één dag met heerlijke streekpicknick bij de cel Kusterfgoed Het enige dat je hoeft...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg