11 C
Bredene
donderdag, 28 maart 2024

Volg ons ook op

HomeNieuwsSeaweedchef lanceert twee kazen… met zeewier.

Artikel

Seaweedchef lanceert twee kazen… met zeewier.

Dat chef Donald Deschagt zeewier in zijn gerechten gebruikt in Le Homard et la moule is al langer bekend, vandaar ook zijn bijnaam ‘ Seaweedchef’. Na de bekende zeesaucissen, het zeehammetje, de zeepaté en zelf een eigen gin met zeewier, lanceert Donald nu twee kazen met zeewier.

De laatste jaren is de vraag naar producten waarin zeewier in gebruikt wordt gegroeid. “Mensen zijn alsmaar meer bezig met gezonde voeding en dat is zeewier wel”, legt de Seaweedchef uit. “Zeewier heeft een zilte smaak en vervangt het zout in verschillende producten. Naast een zoutvervanger kan het ook gebruikt worden als bindmiddel en als smaakversterker.

De media heeft daarin een belangrijke rol gespeeld door aandacht te besteden aan de producten met zeewier. Daardoor zijn mensen het beginnen proberen en met succes, zo blijkt. En de interesse blijft ook groeien.”

Zeewier is volgens Donald een groente als een ander. “Verschil is dat het zeer snel groeit”, gaat Deschagt verder. “Een klein beetje zonlicht is al voldoende. Zeewier is een leuk product om mee te werken en het zorgt ervoor dat er minder bewaarproducten nodig zijn.”

De twee kazen die Donald, in samenwerking met De Beauvoordse Walhoeve in Veurne, uitbracht, zijn uniek. “De eerste kaas, de Zeeblanche met aan de buitenzijde een witte korst, is te vergelijken met een Maredsous. Het is een goede, vette paterkaas, maar dan met zeewier. De tweede kaas is een zacht kaasje, heel toegankelijk, een beetje te vergelijken met een Keiems Bloemke voor de kenners”, aldus de Seaweedchef.

De kazen zijn te verkrijgen bij de kleinere Delhaizes en bij verschillende lokale handelaars.

Tekst en foto: Jeffrey Roos

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Kenneth en Matthieu in 6 days race

Zondag zijn Kenneth Brouckmeersch en Matthieu Bonne gestart in de 6 days race op de atletiek piste in de Merelbeke. Zij lopen dus in...

Legendarisch zeilschip van Staf Versluys komt in Bredense handen

De Rucanor TriStar, het legendarische zeilschip dat in 1985-1986 met schipper Staf Versluys deelnam aan de bekende zeilrace Whitbread Round the World Race, wordt...

Bibbengels

Zaterdag 30 maart is er weer een Bibbengels in bibliotheek De Leestuin. Eerst wordt een verhaal voorgelezen en daarna worst er samen geknutseld. Het...

Volg Nieuwsbredene.be

0FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg