22.5 C
Bredene
dinsdag, 17 mei 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsSeaweedchef lanceert twee kazen… met zeewier.

Artikel

Seaweedchef lanceert twee kazen… met zeewier.

Dat chef Donald Deschagt zeewier in zijn gerechten gebruikt in Le Homard et la moule is al langer bekend, vandaar ook zijn bijnaam ‘ Seaweedchef’. Na de bekende zeesaucissen, het zeehammetje, de zeepaté en zelf een eigen gin met zeewier, lanceert Donald nu twee kazen met zeewier.

De laatste jaren is de vraag naar producten waarin zeewier in gebruikt wordt gegroeid. “Mensen zijn alsmaar meer bezig met gezonde voeding en dat is zeewier wel”, legt de Seaweedchef uit. “Zeewier heeft een zilte smaak en vervangt het zout in verschillende producten. Naast een zoutvervanger kan het ook gebruikt worden als bindmiddel en als smaakversterker.

De media heeft daarin een belangrijke rol gespeeld door aandacht te besteden aan de producten met zeewier. Daardoor zijn mensen het beginnen proberen en met succes, zo blijkt. En de interesse blijft ook groeien.”

Zeewier is volgens Donald een groente als een ander. “Verschil is dat het zeer snel groeit”, gaat Deschagt verder. “Een klein beetje zonlicht is al voldoende. Zeewier is een leuk product om mee te werken en het zorgt ervoor dat er minder bewaarproducten nodig zijn.”

De twee kazen die Donald, in samenwerking met De Beauvoordse Walhoeve in Veurne, uitbracht, zijn uniek. “De eerste kaas, de Zeeblanche met aan de buitenzijde een witte korst, is te vergelijken met een Maredsous. Het is een goede, vette paterkaas, maar dan met zeewier. De tweede kaas is een zacht kaasje, heel toegankelijk, een beetje te vergelijken met een Keiems Bloemke voor de kenners”, aldus de Seaweedchef.

De kazen zijn te verkrijgen bij de kleinere Delhaizes en bij verschillende lokale handelaars.

Tekst en foto: Jeffrey Roos

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Supportersdag voor Bredenaars

In de COREtec|dôme werd gisteren de derde halve finaleplayoff gespeeld tussen Filou Oostende en Mons-Hainaut. Voor deze match werden de Bredenaars uitgenodigd om de match...

Op stap met de Lijn op 13 mei? Hou rekening met hinder

Op 13 mei 2022 rijdt je bus of tram mogelijk niet. Dat is het gevolg van een vakbondsactie. Een actie voor meer koopkracht. Op de...

Dag van de zorg

Zondag was het de Dag van de zorg. Enkele zorginstellingen hielden een opendeurdag. Hier vindt u ons fotoverslag van bij wzc Jacky Maes en Westerhauwe...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg