17.8 C
Bredene
zondag, 22 mei 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsSubsidie voor wie een boom plant

Artikel

Subsidie voor wie een boom plant

Bredene ondertekende reeds eerder het Bomencharter 2019–2024, dit met de intentie om zoveel mogelijk bomen bij te planten in de gemeente.

Bomen zijn van groot belang voor het klimaat, de opname van koolstof, als bescherming tegen de gevolgen van de klimaatopwarming zoals overstromingen, hitte en droogte, de biodiversiteit, een betere luchtkwaliteit, de sierwaarde, productie van eetbare vruchten en het feit dat ze de waarde van je huis doen stijgen.

De subsidiering van extra aangeplante bomen in Bredense tuinen levert een bijdrage aan de doelstelling van het Bomencharter. De gemeenteraad heeft het subsidiereglement voor het aanplanten van bomen maandagavond goedgekeurd.

Er wordt een subsidie voorzien van maximum 15 EUR per Bredens huishouden, dit voor het aanplanten van één of meer bomen in de gemeente. De bomen dienen aangekocht te worden in 2021 en heeft enkel betrekking op één of meerdere boomsoorten:

De aanplanting heeft enkel betrekking op één of meerdere van volgende boomsoorten: esdoorn, els, berk, haagbeuk, meidoorn, jeneverbes, appel, peer, den, populier, kers, eik, wilg, lijsterbes, taxus, linde en olm.

Op de foto ziet u Schepen van Milieu Kristien Vanmullem.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Bedenk zelf de activiteiten voor de tienerwerking op het speelplein Jokkebrok!

Na enkele jaren zonder tienerwerking, wil speelplein Jokkebrok dit in een nieuw jasje steken.Daarom laten ze tieners meedenken over hun eigen werking en activiteiten. Heb...

Betsy for Jaan

Bestel nu de 'Gin For Jaan', ten voordele van Boccia-atleet @Jaan Peene. Er zijn slechts 200 flessen gestookt!!! Bestellen kan hier https://bit.ly/3sHlUfs

Opening Pitta number 1

In de Rozenlaan 26 in Bredene werd onlangs de zaak 'Pitta number 1' geopend.Zij serveren voornamelijk Pitta, frietjes, pizza en snacks. Schepen Alain Lynneel overhandigde...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg