12.1 C
Bredene
vrijdag, 17 september 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Subsidie voor wie een boom plant

Artikel

Subsidie voor wie een boom plant

Bredene ondertekende reeds eerder het Bomencharter 2019–2024, dit met de intentie om zoveel mogelijk bomen bij te planten in de gemeente.

Bomen zijn van groot belang voor het klimaat, de opname van koolstof, als bescherming tegen de gevolgen van de klimaatopwarming zoals overstromingen, hitte en droogte, de biodiversiteit, een betere luchtkwaliteit, de sierwaarde, productie van eetbare vruchten en het feit dat ze de waarde van je huis doen stijgen.

De subsidiering van extra aangeplante bomen in Bredense tuinen levert een bijdrage aan de doelstelling van het Bomencharter. De gemeenteraad heeft het subsidiereglement voor het aanplanten van bomen maandagavond goedgekeurd.

Er wordt een subsidie voorzien van maximum 15 EUR per Bredens huishouden, dit voor het aanplanten van één of meer bomen in de gemeente. De bomen dienen aangekocht te worden in 2021 en heeft enkel betrekking op één of meerdere boomsoorten:

De aanplanting heeft enkel betrekking op één of meerdere van volgende boomsoorten: esdoorn, els, berk, haagbeuk, meidoorn, jeneverbes, appel, peer, den, populier, kers, eik, wilg, lijsterbes, taxus, linde en olm.

Op de foto ziet u Schepen van Milieu Kristien Vanmullem.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Zonnebloem van wel 4 meter hoog

Een zonnebloem kan in de meeste gevallen zo’n drie meter hoog groeien. De zonnebloem bij de familie Singh Kashmir uit de Nukkerstraat...

Verkeers- en geluidshinder Kapelstraat

Vrijdag 17 september in de Kapelstraat ter hoogte van residentie Europa (tegenover MEC Staf Versluys). Deze uitzonderlijke hinder is...

3de prikken Pfizer voor personen met verminderde immuniteit!

In het vaccinatiecentrum Bredene/De Haan worden vanaf dinsdag 28 september 1.224 extra 3de prikken van het Pfizer-vaccin voorzien voor personen met verminderde immuniteit....
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg