22.5 C
Bredene
dinsdag, 17 mei 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsNieuw fietspad in Polderstraat

Artikel

Nieuw fietspad in Polderstraat

Het fietspad in de Polderstraat tussen Spuikomlaan en Vicognelaan wordt heraangelegd. De werken starten op maandag 1 februari. In het gedeelte Polderstraat waar wordt gewerkt, wordt tijdelijk éénrichtingsverkeer ingevoerd. Voor zowel het openbaar vervoer als voor automobilisten wordt een omleiding voorzien.

De heraanleg van het fietspad in de Polderstraat in het gedeelte tussen de Spuikomlaan en Vicognelaan is reeds enkele keren aan bod gekomen tijdens de voorbije wijkvergaderingen. Het fietspad ligt er al sinds de doortrekking van de Polderstraat. De opmerkingen over het gebrek aan fietscomfort zijn terecht vertelt Schepen Erwin Feys ons: de betonplaten worden er omhoog geduwd en dat zorgt voor een zeer onaangenaam fietservaring.

De werken die worden uitgevoerd door de firma Vlam Wegenbouw starten op 1 februari en zullen ongeveer 4 weken in beslag nemen. De betonverharding wordt uitgebroken en vervangen door een asfaltlaag.

Tijdens de duur van de werken is er éénrichtingsverkeer van toepassing in het gedeelte van de Polderstraat waar wordt gewerkt en dit voor het verkeer komend uit Bredene-Sas (Spuikomlaan) richting Vicogne (Vicognelaan).

In de andere richting is er een omleiding via de Duinenstraat en de Fritz Vinckelaan voorzien.

Het openbaar vervoer vanuit Vicogne richting Bredene-Sas volgt de omleiding. Er wordt een tijdelijke halte voorzien ter hoogte van de Zijdeling. De haltes Breeweg, Vicogneplein en Vijverstraat kunnen tijdens deze werken door buslijn 9 (Vicogne richting Bredene-Sas) niet bediend worden. De buslijn 4 blijft het gewone traject volgen.

Fietsers kunnen wel steeds in beide richtingen van de Polderstraat gebruik maken.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Opening Pitta number 1

In de Rozenlaan 26 in Bredene werd onlangs de zaak 'Pitta number 1' geopend.Zij serveren voornamelijk Pitta, frietjes, pizza en snacks. Schepen Alain Lynneel overhandigde...

Opening Indian Tandoori Grill

In de Kapelstraat 33 werd ook een nieuwe zaak geopend, namelijk de Indian Tandoori Grill.Je kan er heerlijk Indisch eten en afhalen. Elke dag open...

Betsy voor Jaan

Binnenkort stookt Brouwerij Betsy 'Gin For Jaan', ten voordele van boccia-atleet Jaan PeeneEen mooi initiatief.

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg