‘Jommeke’ is de Mooiste boom van Bredene

0
62
mooiste boom

Groen Bredene pakte deze lente uit met een succesvolle ‘Mooiste boom van Bredene’ wedstrijd. Er kwamen 23 volwaardige inzendingen binnen, waaruit zes laureaten werden geloot. Nu heeft het brede publiek de winnaar gekozen. Een Facebook-stemming zette de boswilg “Jommeke” van Marie-Jeanne Vanhaeren uit de Zeesterlaan op nummer 1 in deze boomverkiezing.

Mooiste boom van Bredene 2021

Om het belang van bomen te onderstrepen organiseerde Bruce Verburgh van Groen Bredene een leuke wedstrijd: een zoektocht naar de Mooiste Boom van Bredene! Iedereen kon in april een boom nomineren, met een foto en met een mooi verhaal.  Uiteindelijk kwamen er 23 volwaardige inzendingen binnen, waarvan zes bomen doorstootten naar de finale.

Iedereen winnaar

Lucas Vandendriessche legt uit: “Het was ondoenbaar om zes bomen te selecteren op basis van objectieve criteria. Elke inzending had zijn waarde. Door middel van een loting lieten we daarom het toeval beslissen welke bomen doorgingen naar de finaleronde. Hierin kon het brede publiek dan stemmen op hun favoriet om zo tot een winnaar te komen”.

“We hebben overigens beslist om iedereen sowieso op een gelijke manier in de bloemetjes te zetten. Elke deelnemer krijgt een fotoboek cadeau, waarin alle inzendingen gebundeld zijn met een mooie foto en een bijhorende tekst”, vult Koen Uittenhove aan.

‘Jommeke’ is de Mooiste boom van Bredene

De winnaar is intussen bekend. “Het publiek heeft gekozen voor de boswilg in de Zeesterlaan. Een boom met een ontroerend verhaal, een leuke bijnaam en een ecologische meerwaarde als vroege bloeier in het voorjaar”, vertelt Bruce. “We zijn werkelijk overdonderd door het succes van ons initiatief. Niet alleen waren we blij verrast met de vele prachtige inzendingen. Maar ook het feit dat ruim 400 mensen hun stem uitbrachten, maakt ons echt gelukkig.  Natuur, bos, bomen… het leeft bij de mensen”.”