16.7 C
Bredene
dinsdag, 19 oktober 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Zware brand vernielt trekcaravan, stacaravan en mobilhome, vrouw (70) naar het ziekenhuis...

Artikel

Zware brand vernielt trekcaravan, stacaravan en mobilhome, vrouw (70) naar het ziekenhuis met zware brandwonden

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag woedde een hevige brand in camping Metsu in de Koningin Astridlaan in Bredene. Daarbij liep een 70-jarige vrouw uit het Brusselse zware brandwonden op. De politie evacueerde zo’n vijftig mensen naar een nabijgelegen restaurant.

De vlammen sloegen meters boven het dak van enkele caravans. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat een mobilhome, een stacaravan en een trekcaravan volledig in vlammen opgingen. Wellicht ligt een kortsluiting aan een rollator aan de basis van de brand.

De 91-jarige Jacques Verhaeghe werd uit zijn slaap gewekt door de brand. “Het moet omstreeks 1 uur geweest zijn vannacht toen de hel hier losbarstte”, vertelt Jacques. “Ik hoorde geknetter en toen ik mensen hoorde roepen wist ik dat er iets mis was. Ondertussen was de politie er al en evacueerden ze iedereen uit de buurt, inclusief mezelf, want mijn caravan staat pal aan de overkant van waar de brand hevig woedde. Eerst werden we naar het sanitaire blok gebracht en later bracht men ons naar een nabijgelegen restaurant. Enkele uren na de brand mochten we terug naar onze eigen caravan. Pas dan zagen we wat voor ravage de brand had aangericht.”

Ook de caravan van P.M. (64) deelde in de klappen. “Mijn caravan staat hier op amper 25 meter vandaan”, vertelt P.M. We hebben vooral schade door de hitte van de vlammen. De hele voorkant is gesmolten. We waren erbij toen de brand uitbrak, maar we waren niet opgewassen tegen de vlammen. Het ging allemaal razendsnel. Op een gegeven moment weet je dat vechten geen zin heeft en dan moet je opgeven. De brand ontstond bij de mobilhome in het midden en sloeg over naar een stacaravan en een trekcaravan aan beide zeiden van de mobilhome. Het vuur woede hevig. zoiets heb ik nog nooit in mijn leven gezien.”

De zwaargewonde dame – afkomstig uit Vilvoorde – werd overgebracht naar het UZ van Gent. Haar toestand zou niet levensbedreigend zijn. Haar man liep lichte brandwonden op en mocht het ziekenhuis inmiddels verlaten.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Werelddag verzet tegen armoede

17 oktober, Werelddag verzet tegen armoede, is de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de vele mensen die dag in dag uit...

Trajectcontrole Brugse baan

Om de verkeersveiligheid te verhogen installeerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) al een tijdje geleden een trajectcontrole langs de N9 op...

Kristof loopt voor zijn dochter Camille die een zeldzame stofwisselingsziekte heeft

Bredenaar Kristof De Stickere bereidde zich voor op de halve Marathon des Sables in Peru, maar door gekende redenen werd deze voorlopig...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg