20.4 C
Bredene
woensdag, 28 juli 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Zware brand vernielt trekcaravan, stacaravan en mobilhome, vrouw (70) naar het ziekenhuis...

Artikel

Zware brand vernielt trekcaravan, stacaravan en mobilhome, vrouw (70) naar het ziekenhuis met zware brandwonden

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag woedde een hevige brand in camping Metsu in de Koningin Astridlaan in Bredene. Daarbij liep een 70-jarige vrouw uit het Brusselse zware brandwonden op. De politie evacueerde zo’n vijftig mensen naar een nabijgelegen restaurant.

De vlammen sloegen meters boven het dak van enkele caravans. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet verhinderen dat een mobilhome, een stacaravan en een trekcaravan volledig in vlammen opgingen. Wellicht ligt een kortsluiting aan een rollator aan de basis van de brand.

De 91-jarige Jacques Verhaeghe werd uit zijn slaap gewekt door de brand. “Het moet omstreeks 1 uur geweest zijn vannacht toen de hel hier losbarstte”, vertelt Jacques. “Ik hoorde geknetter en toen ik mensen hoorde roepen wist ik dat er iets mis was. Ondertussen was de politie er al en evacueerden ze iedereen uit de buurt, inclusief mezelf, want mijn caravan staat pal aan de overkant van waar de brand hevig woedde. Eerst werden we naar het sanitaire blok gebracht en later bracht men ons naar een nabijgelegen restaurant. Enkele uren na de brand mochten we terug naar onze eigen caravan. Pas dan zagen we wat voor ravage de brand had aangericht.”

Ook de caravan van P.M. (64) deelde in de klappen. “Mijn caravan staat hier op amper 25 meter vandaan”, vertelt P.M. We hebben vooral schade door de hitte van de vlammen. De hele voorkant is gesmolten. We waren erbij toen de brand uitbrak, maar we waren niet opgewassen tegen de vlammen. Het ging allemaal razendsnel. Op een gegeven moment weet je dat vechten geen zin heeft en dan moet je opgeven. De brand ontstond bij de mobilhome in het midden en sloeg over naar een stacaravan en een trekcaravan aan beide zeiden van de mobilhome. Het vuur woede hevig. zoiets heb ik nog nooit in mijn leven gezien.”

De zwaargewonde dame – afkomstig uit Vilvoorde – werd overgebracht naar het UZ van Gent. Haar toestand zou niet levensbedreigend zijn. Haar man liep lichte brandwonden op en mocht het ziekenhuis inmiddels verlaten.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Nieuwe uitbaters in Café ‘t Zeetje

Vanaf heden zullen de nieuwe uitbaters Ashley Vanderwal, Tanja Dekeyzer en Gino Vyvey van “Café 't Zeetje” jullie van harte verwelkomen. Schepen...

De Keuken

In de kapelstraat 33, naast de Albert Hein, is een nieuws restaurant. Daar serveren ze pizza's, pasta en pittas. Schepen Alain Lynneel...

GEZOCHT: ‘Oud’-roeiers van de Sport Nautique

Ondertussen is het wel geweten dat de Oostendse roeiclub KRNSO dit jaar zijn 150 jarig bestaan viert.Tussen zaterdag 21/8 en zondag 29/8 is er...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg