4.1 C
Bredene
maandag, 06 december 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Kunstwerk ‘Stranded' van Beaufort 21 krijgt nieuwe plaats in het MEC Staf...

Artikel

Kunstwerk ‘Stranded’ van Beaufort 21 krijgt nieuwe plaats in het MEC Staf Versluys na reeks beschadigingen

Het kunstwerk ‘Stranded’ – een werk van Rossella Biscotti dat deel uitmaakt van de kunstmanifestatie Beaufort 21 – krijgt tot november een plaats in het MEC Staf Versluys in Bredene. Op het naaktstrand raakte het kunstwerk eerder verschillende keren beschadigd.

Het onlangs verwijderde kunstwerk van het naaktstrand in Bredene krijgt tot november een nieuwe plaats in het MEC Staf Versluys. Het kunstwerk kreeg het een tijdje geleden hard te verduren. Meermaals werd het gevandaliseerd, tot het tijdelijk werd verwijderd. Het strand was geen optie meer, dus dacht men aan het Staf Versluyscentrum. De kunstenares herdacht zelfs een nieuwe installatie om het werk goed tot zijn recht te laten komen.

“We zijn dankbaar voor de vlotte samenwerking bij deze onvoorziene omstandigheden”, klinkt het bij Stefaan Gheysen, algemeen directeur bij Westtoer. “Bredene heeft er alles aan gedaan om dit werk van Beaufort opnieuw te kunnen tonen aan de bezoekers.”

Rossella Biscotti staat vooral bekend om haar onderzoek naar natuurlijke grondstoffen, hun transformatie in aanraking met andere materialen en hun esthetische kenmerken. Door het uitharden van gesmolten glas, vervaardigt ze een installatie die doet denken aan zonlicht weerkaatsende elementen op het strand, zoals plassen water, transparante kwallen of olievlekken.

Het kunstwerk ‘Stranded’ ontstond vanuit Biscotti’s verwondering voor de verschillende elementen die dagelijks aanspoelen op het strand. Beaufort loopt nog tot 7 november 2021.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Bella-May Fashion

Zaterdag 3 december werd een nieuwe kledingzaak geopend in de Duinenstraat 318 te Bredene: Bella-May FashonAischa Vandierendounck heet  iedereen welkom in haar...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van tien inwoners van onze gemeente Bredene de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken...

Dupont wint het BK Strandrace

Timothy Dupont werd voor de tweede keer Belgisch Kampioen Strandrace. De wedstrijd vond in Bredene plaats. In een hectische spurt won Dupont...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg