Gemeente Bredene zoekt voorbeeldige automobilisten!

0
88
voorbeeldige automobilisten affiche


De voorbije periode waren er heel wat klachten en ergernissen over het verkeersgedrag van bepaalde automobilisten aan verschillende Bredense schoolpoorten en dit bij aanvang en einde van de schooltijd.

Begrijp ons niet verkeerd: we zijn ervan overtuigd dat de meeste automobilisten (ouders, grootouders, familie,… van de kinderen) steeds keurig de verkeersregels volgen. We richten ons dus naar de chauffeurs die het niet zo nauw nemen met de regels!

Bent u zo’n voorbeeldige automobilist?
Respecteer dan de wegcode ter hoogte van de schoolpoort!

Wat kan niet?

Stilstaan en parkeren op de stoep of verhoogde berm, ook niet gedeeltelijk en ook niet ‘maar eventjes’… Dit is zeer hinderlijk en soms ook gevaarlijk voor de voetgangers die het voetpad of de berm volgen.
Stilstaan en parkeren op arceringen, verdrijvingsvlakken en zebrapaden. Respecteer ook de minimale afstand van 5 meter tot een zebrapad.

De “kiss-en ride” zone: hoe werkt dat?
Bij een “kiss- en ride” zone kan men de kinderen met de wagen veilig afzetten en ophalen aan de schoolpoort. Deze zone wordt aangeduid het gekende verkeersbord E1 (parkeerverbod).

Wat mag niet?
Uw kind(eren) afzetten en in uw auto blijven wachten tot ze de schoolpoort binnen zijn
Uw auto er achterlaten en zich samen met uw kind(eren) naar de schoolpoort begeven. Dan parkeert u immers en dat is er niet toegestaan.

Wat mag wel?
Er even halt houden met uw auto en uw kind(eren) rustig de tijd laten nemen om veilig in- en uit te stappen. Daarna gewoon vertrekken.

Let op: we gaan controleren!
Controleren doen we niet graag, maar soms kan het niet anders! Bent u dus een hardleerse automobilist? Dan zal u ongetwijfeld niet verbaasd zijn dat u geverbaliseerd wordt door de lokale politie!

Help jij ons de schoolomgeving veilig te houden? Dan danken wij u van harte!