7.7 C
Bredene
maandag, 29 november 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Bredene koopt domein Grasduinen van Toerisme Vlaanderen

Artikel

Bredene koopt domein Grasduinen van Toerisme Vlaanderen


De aankoop van Domein Grasduinen is volledig afgerond. Bredene gaf bij de voorstelling van het meerjarenplan al te kennen dat het recreatie- en natuurgebied Grasduinen wilde aankopen. Het domein, dat 10 jaar geleden werd aangelegd, was eigendom van Toerisme Vlaanderen.

Domein Grasduinen is 8,5 ha groot en ligt middenin de Bredense campingzone. Het gemeentebestuur sloot in 2014 een erfpachtovereenkomst met Toerisme Vlaanderen af over de exploitatie van het domein. Deze overeenkomst komt met het afronden van de aankoop teneinde.

Bredene wil op het domein, door een private partner, het nieuwe zwembad laten bouwen en exploiteren. Het domein zal ook blijven dienst doen als recreatie- en natuurgebied. Naast een visvijver zijn er sportterreinen en wandelpaden. “Het is voor Bredene een belangrijke aankoop in functie van onze ambitieuze toekomstplannen met het domein.
Momenteel zijn er op Grasduinen grootschalige rioleringswerken aan de gang, maar eens die voorbij zijn moeten de werken aan het nieuwe zwembad snel starten.

Er komt een toegangsweg met parkeervoorzieningen en er zijn ook plannen voor de aanleg van een fietspad om het domein vanaf de Klemskerskestraat, Koningin Astridlaan en Duinenstraat vlot bereikbaar te maken met de fiets”, zegt schepen Erwin Feys.Bredene zal voor het domein 3.825.000 EUR aan Toerisme Vlaanderen betalen. De waarde werd vastgesteld op basis van een schattingsverslag, opgemaakt door een landmeter.

foto: www.grasduinvissers.be

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Overlijden Werner Anseeuw

Het Bredens Carnavalcomité, De carnavalvereniging "De Orde van de Dunekeuns", Spaarclub "De Puinvrienden" en Café-restaurant De Puinhoop melden u met droefheid het...

Priester Daniël Hemeryck overleden

Priester Daniël Hemeryck die jarenlang pastoor was in Bredene is op woensdag 23 november overleden.Nieuwsbredene biedt haar innige deelneming aan de familie,...

Stalbrand en botsing aan ’t Shopping Center

Vanavond was er een stalbrand ter hoogte van de eerste huizen in de Sluizenstraat.Enkel stro vloog in brand. Er werden geen dieren...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg