18 C
Bredene
donderdag, 07 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsBredene koopt Beaufort-kunstwerk van Nicolás Lamas!

Artikel

Bredene koopt Beaufort-kunstwerk van Nicolás Lamas!

Het OCMW-bestuur van Bredene koopt het oorspronkelijk tijdelijk geplande Beaufort-kunstwerk ‘Unstable Territories’ van de Peruviaanse kunstenaar Nicolás Lamas. De aankoop door Bredene maakt dat negen kustgemeentes een kunstwerk permanent behouden uit de editie van Beaufort 2021.


Het kunstwerk “Unstable Territories” staat nu opgesteld in het Park Paelsteenveld, en is een sculptuur die een uitgesneden kaart van Europa toont op spiegelend materiaal, waarbij het vasteland is uitgesneden en er zo eigenlijk een zee-kaart wordt getoond. De aankoop van het kunstwerk gebeurt door het OCMW van Bredene.

“Het werk blijft voorlopig in het Park Paelsteenveld staan, maar zal in het voorjaar worden verplaatst naar de tuin van de woonzorgcampus Jacky Maes,” vertelt Eddy Gryson, schepen van sociale zaken.


“We zijn blij om als gemeente een werk van zo’n vooraanstaande internationale artiest te delen op ons openbaar domein,“ aldus Alain Lynneel, schepen van cultuur.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Gevonden

Luna en Eliana zijn teruggevonden

NIEUWE REGELS VOOR E-STEPS sinds 1 juli 2022

E-Steps zijn de laatste jaren sterk in opmars en zorgen voor duurzame en vlotte verplaatsingen binnen vele steden en gemeenten. Zo'n steps zijn niet...

Open Speelpleindag 2022

Speelpleinwerking Jokkebrok organiseert in de zomermaanden een aanbod voor kinderen en tieners van 3 tot 14 jaar. Gedragen door trotse vrijwilligers! Zondag organiseren ze een...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg