Openwatersportdag ’24 met tweedehandsbeurs

0
45
watersportdag

Op 11 mei slaan 4 watersportverenigingen de handen in elkaar. Een heuse openwatersportdag aan en op de Spuikom te Oostende enerzijds en een tweedehandsbeurs voor diezelfde watersporters anderzijds.

Om 9 uur bijten de openwaterzwemmers de spits af en deelnemers (voorwaarden op de site) kunnen kiezen tussen 1100 m of 2200 m, hiervoor hebben ze tijd tot 10 uur en dan wordt de waterplas leeg gemaakt voor de initiaties door Inside-Outside gegeven zijnde zeilen, surfen en suppen, terwijl ‘de Waterratjes’ de initiatie kajak verzorgen. Alles gebeurt op de Spuikom onder begeleiding van ervaren lesgevers. Dit tot 17 uur.

Van 9 tot 17 uur gebeuren de initiaties duiken door duikschool Koninklijke Duikernikkers in een duiktank onder begeleiding van ervaren Instructeurs. Hiervoor moet wel vooraf ingeschreven worden via de site en wordt een kleine bijdrage van 5 euro gevraagd; hier krijg je na de initiatie een foto in duikuitrusting, een getuigschrift, nodige informatie start-to-dive van Nelos en een beker lekkere soep voor in de plaats (voorwaarden op de site).

De tweedehandsbeurs is open van 9 tot 18 uur en gratis toegankelijk voor bezoekers. De verkopers dienen zich in te schrijven via de site. Na het invullen van de gegevens ontvangen ze een QR code en de nodige betalingsmodaliteiten, per tafel is de prijs 5 euro (1.8 x 0.6 m). Categorieën surfen(+sup), zeilen, kajak en duiken zijn toegestaan. De beurs is ondergebracht in een grote tent.

Mocht dit alles nog niet volstaan kan er vanop de beide terrassen genoten worden van een hapje en een drankje, voor de kleineren zal de ijskar aanwezig zijn.

Een unieke gelegenheid om op één dag kennis te maken met zes openwatersporten en rond te neuzen op een tweedehandsbeurs waar je misschien al direct materiaal aan een zacht prijsje kunt aanschaffen voor het uitoefenen van je favoriete sport waar je zojuist kennis mee hebt gemaakt.

Er is kleinere parking voorzien ter plaatse, een grote op 150 meter aan sportcentrum “Ter Polder” en op het plein zelf een grote fietsparking.

Een organisatie in samenwerking met Stad Oostende en Bredene.

meer info en inschrijven : http://www.openwaterweekend.be/