Winkelen in Bredene: hou het veilig!

0
496
veilig shoppen

De winkels in ons land mogen vanaf vandaag maandag 11 mei weer openen. Daarbij legt de Nationale Veiligheidsraad wel de nodige beperkingen op: zo mag winkelen enkel op uw eentje en moeten de winkeliers de nodige voorzorgen nemen.

Shopping Center Bredene-Sas

Wie vanaf 11 mei het Shopping Center Bredene-Sas bezoekt moet rekening houden met een aantal maatregelen. Zo kan men maximum 1 uur parkeren en dat met maximaal 1 persoon (+ eventueel 1 kind/oudere/persoon met een beperking). De parking van het shopping center zal bovendien worden begrensd zodat er voldoende plaats kan worden geboden om, indien nodig, wachtrijen voor de winkels te vormen.

Winkeliers mogen vanaf 11 mei één klant toelaten per 10 vierkante meter en die mogen maximaal een half uur binnen blijven, met uitzonderingen voor de kleinste winkels. Als het voor klanten toegankelijke deel van de winkel minder dan 20 vierkante meter bedraagt, mag meer dan één klant toegestaan, zolang een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon gegarandeerd is en met een maximum van twee klanten. De eigenaar van de winkel is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn personeel en de klanten, dus desinfecterende gel moet aanwezig zijn. Het gemeentebestuur ontwierp een affiche die winkeliers aan hun raam kunnen hangen. Deze herhaalt de voorzorgsmaatregelen en verduidelijkt het aantal personen die maximum in de zaak aanwezig mogen zijn. De affiche kan men downloaden op onze website.

Wie gaat winkelen, moet dat alleen doen. Met vrienden, vriendinnen of familieleden afspreken om de winkelstraten in te duiken is dus niet aan de orde. De enige uitzondering is een kind jonger dan 18 jaar of een persoon die nood heeft aan begeleiding – een oudere of een persoon met een beperking – kan begeleid worden door 1 volwassene. Een mondmasker of handschoenen dragen tijdens het winkelen is niet verplicht. Het wordt wel “sterk aangeraden”.

Er wordt aangeraden om boodschappen dicht bij huis of werkplek te doen. En als het druk is op straat of in de winkelstraat, wordt aangeraden om op een ander moment terug te keren. Mensen ouder dan 65, mensen die minder mobiel zijn en het verzorgend personeel moeten voorrang krijgen.

Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om te winkelen in functie van wat men nodig heeft. Het is niet de bedoeling dat mensen gaan funshoppen met de hele familie.

We rekenen erop dat iedereen solidair is en de maatregelen opvolgt.

Downloaden van de affiche: www.bredene.be/docs/AFF_socialdistancing_winkels.pdf