Bredene sluit het naaktstrand voor 1 jaar

0
1127
Naaktstrand

Het naaktstrand in Bredene wordt voor de komende zomerperiode gesloten. Het gemeentebestuur nam deze beslissing in het kader van de bestrijding van het coronavirus en nadat de provinciegouverneur tijdens het kustburgemeestersoverleg had opgeroepen om het aantal bezoekers deze zomer aan de stranden zoveel als mogelijk te beperken en de aanwezigen zo veel als mogelijk te spreiden (social distancing).

“Wij doen dit niet graag, want het populaire naaktstrand, het enige aan onze kust, is tijdens de zomer een drukbezocht stuk strand”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe. “En wij willen de naturisten ook zeker niet weg. Integendeel, we hopen hen volgend seizoen opnieuw met open armen te kunnen ontvangen. Maar net als andere kustgemeenten moeten we ons voorbereiden op een zomer waarbij we bezoekers en inwoners zo goed mogelijk spreiden over het strand en de toeristisch zone. Wij willen immers niet de motor zijn van een plotse verspreiding van het virus of voor een eventuele heropflakkering. Zorgen voor een goede spreiding en de afstandsregels (social distancing) behouden is op dit klein stuk naturistenstrand bijzonder moeilijk”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe aan. “En ook naar oppervlakte toe kan het naaktstrand niet worden uitgebreid.”

Het beschikbare strand van Bredene is in totaliteit niet groot. Volgens de berekening van Westtoer en het IKWV is er in totaal ruimte voor 17.500 personen. Op een mooie zomerdag komen er mogelijks bijna 19.000 mensen naar het strand, de eigen inwoners zelfs niet meegerekend. “We zullen al zeer veel inspanningen moeten doen om de bezoekersstromen in onze volledige strandzone goed te spreiden. Het naaktstrand zullen we hiervoor als buffer en extra reddingspost voor textielbezoekers gebruiken. Dat vind ik ook zeer spijtig en het is een drastische beslissing, maar het zal heus niet de enige maatregel zijn om de stranden tijdens de zomer veilig te managen. Het wordt hoedanook helemaal geen zomer als anders, besluit burgemeester Steve Vandenberghe.

Burgemeester Steve Vandenberghe zal vandaag ook nog uitleg verschaffen over deze beslissing in het nieuws van VRT, VTM en Focus TV.