Brouwerij Betsy en Atelier Carré slaan handen in mekaar

0
594
Kaaskroketten

Brouwerij Betsy, onder meer bekend van zijn Blonde Betsy en Gin Betsy, en Atelier Carré, de Bredense producent van artisanale kaas- en garnaalkroketten, hebben de handen in mekaar geslagen en brengen vanaf deze week een nieuw lokaal product op de markt: de Betsykaaskroket.

Atelier Carré en Brouwerij Betsy blijven tijdens deze voor handelaars zware coronacrisis niet bij de pakken zitten. Beide Bredense bedrijven zagen hun omzet drastisch verminderen door de sluiting van de horeca. “Maar we zijn ervan overtuigd dat ‘puur’ en ‘lokaal’ in de toekomst belangrijk zullen zijn voor de consument. Atelier Carré ontwierp daarom de Betsykaaskroket met als hoofdingrediënt de Betsykaas, gebaseerd op de Betsy Brunette”, legt Jurgen Tavernier, zaakvoerder van Brouwerij Betsy, uit. “Heel wat Betsyfans mochten het proefrecept intussen proberen en de commentaren waren unaniem positief. Daarom heb ik samen met Steve en Kristof besloten de Betsykroket nu ook particulier aan te bieden.”

Steve Depecker en Kristof Rosseel van Atelier Carré hopen dat ze op 11 mei hun zaak in bedrijvenpark De Spuikom opnieuw kunnen openen voor de klant. “We leveren vooral aan de horeca maar ook particuliere klanten zijn op vrijdag welkom in onze zaak”, geeft Steve aan.

 “Gelukkig hebben we allebei nog een andere job waardoor we niet helemaal afhankelijk zijn van Atelier Carré. Het blijven waarschijnlijk nog lang barre tijden voor de horeca”, merkt Kristof op.

Betsy kaaskroketten bestellen kan via info@ateliercarre.be of telefonisch via 0499940223. “De kaaskroket gaat uiteraard best gepaard met een Betsybiertje”, vertrouwt Jurgen ons met een knipoog toe.

Bron: Marc Mahieu – Zeewacht