10.9 C
Bredene
dinsdag, 20 april 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws WD Breduinia viert zijn ‘Coronakampioenen’

Artikel

WD Breduinia viert zijn ‘Coronakampioenen’

2020, het jaar waarop de Bredense wielertoeristenclub 50 jaar werd, zal niet licht vergeten worden, ook al was het op fietsgebied een jaar om snel te vergeten. De volledige planning overhoop en maanden geen clubactiviteiten was het gevolg van dat kleine onzichtbare virusje.

Alle leden samen fietsten toch nog 200 000 kilometer bij elkaar, wat toch 100 000 minder is dan vorig jaar.

In Coronaveilige omstandigheden werden op zondag 4 oktober, na de laatste seizoensrit de kampioenen in de bloemetjes gezet.

Bij de heren werd Redgy Dieusaert voor de vierde keer kampioen. Een nieuw gezicht onttroonde bij de dames keizerin Ria Vandenberge: de nieuwe dameskampioen is Lucrèse Samaey. Ria kon zich tevreden stellen als winnaar van de midweekritten.

Christel Quintyn reed het meest aantal kilometer in clubverband: 3748 km en Jean-Paul Stoquart werd kampioen met het meest aantal kilometer in en buiten clubverband. De kranige zeventiger reed 10472 km bij elkaar.

De trofee van neofiet ging naar Jason Vanmassenhove met 110 aanwezigheidspunten.

Op de viering werd ook uittredend voorzitter Luc Van de Velde in de bloemetjes gezet. Hij stond vier seizoenen tot ieders voldoening aan het roer van deze mooie fietsvereniging. Samen met webmaster Peter Van Vlierberghe, die het bestuur ook vaarwel zegt, zette hij WD Breduinia op de kaart in ‘moutainbikeland’.

De toekomst is echter verzekerd: recent werd het bestuur uitgebreid en hierbij werd gekeken naar verjonging en vervrouwelijking. Op dus naar een nieuw – coronavrij – seizoen in 2021 voor deze Koninklijke Vereniging.

Van harte gefeliciteerd namens Nieuwsbredene.be en we wensen jullie nog veel sportieve momenten en vooral veilige fietsritten toe.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van die inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van zeven inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...
- Advertentie -

Sofie’s Tussendoortje

Misschien hebben jullie zich ook al afgevraagd wat er zich achter de gevel op de hoek van Buurtspoorweg 48, de voormalige boekhandel...

Huwelijk Ruben en Johanna

Zaterdag 1 februari gaven Ruben Verkest en Johanna Brosius elkaar hun ja-woord. Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester Steve Vandenberghe leidde de plechtigheid...

Volg Nieuwsbredene.be

17,491FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg