4.1 C
Bredene
maandag, 06 december 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Woonzorgcentrum Jacky Maes past bezoekregeling aan

Artikel

Woonzorgcentrum Jacky Maes past bezoekregeling aan

Door de enorme stijging van het aantal besmettingen met Covid-19 wordt de bezoekregeling binnen het woonzorgcentrum Jacky Maes vanaf woensdag 14 oktober a.s. aangepast.

“Met de nieuwe maatregelen willen we het virus buiten de muren van ons woonzorgencentrum houden. Iets wat ons dit voorjaar goed is gelukt”, zegt schepen sociale zaken Eddy Gryson.

“Het virus is al enkele maanden onder ons en dat zorgt ervoor dat we op alle vlakken (sociaal, professioneel, vrije tijd, familiaal,…) ons doen en laten moeten aanpassen.

Zorg -en welzijnsmedewerkers werken al maandenlang op het scherp van de snee. Ondertussen is de zogenoemde tweede golf van de pandemie een feit. De stijgende besmettingscijfers tonen een weinig hoopgevend beeld. “Het is met tegenzin, maar als verantwoorde beheerder van het woonzorgcentrum voelen we dat we niet langer mogen wachten om maatregelen te nemen.

Door de bezoekregeling te wijzigen willen we de risico’s inperken en de gezondheid en veiligheid van onze bewoners EN medewerkers zo goed als mogelijk verzekeren”, verduidelijkt schepen Eddy Gryson.

De bezoekregeling binnen het woonzorgcentrum wordt met ingang van woensdag 14 oktober aangepast. “We beseffen dat deze verstrenging heel wat teweeg zal brengen bij zowel bewoners als familieleden. Maar net als tijdens het voorjaar zullen we er alles aan doen om dit maximaal op te vangen. Onze medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf en zijn zich erg bewust van het potentiële besmettingsgevaar en de onzekerheid voor de gezondheid van de bewoners.

Vrij bezoekersverkeer binnen het woonzorgcentrum is dan ook niet langer te verantwoorden en daarom wordt het bezoek op kamerniveau en op de afdelingen stopgezet. Bezoek kan enkel nog via drie afzonderlijke babbelboxen in Café Paris”, verduidelijkt schepen Eddy Gryson.

Belangrijk is dat de bewoners wel de voorziening mogen/kunnen verlaten. Bij terugkeer zullen zij echter verplicht 7 dagen in kamerisolatie worden geplaatst. Uitzondering hierop zijn de situaties waarbij de bewoners de voorziening verlaten omwille van medische redenen (consultatie, dialyse, dagkliniek, enz. ) en hierbij gebruik maken van professioneel ziekenvervoer. Externe zorgverleners (pedicure, huisartsen, kinesisten, kapster, enz.) blijven tot nader order ook verder welkom in onze voorziening.

Meer info? Vragen ? Jan Eerebout : 0475 42 79 49

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Bella-May Fashion

Zaterdag 3 december werd een nieuwe kledingzaak geopend in de Duinenstraat 318 te Bredene: Bella-May FashonAischa Vandierendounck heet  iedereen welkom in haar...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van tien inwoners van onze gemeente Bredene de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken...

Dupont wint het BK Strandrace

Timothy Dupont werd voor de tweede keer Belgisch Kampioen Strandrace. De wedstrijd vond in Bredene plaats. In een hectische spurt won Dupont...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg