Voedselbedeling dankzij extra steun Koning Boudewijnstichting

0
265
Voorraad aanvullen

De impact van het Coronavirus treft ons allemaal. Dit heeft gevolgen voor de hele maatschappij, de economie en de gezondheidszorg. Deze crisis zorgt voor onrust en angstige gevoelens. Door de social distancing botsen we op eenzaamheid. “De voeding is zo duur, want de goedkopere huismerken zijn uitverkocht”. “Wij hebben de middelen niet om te hamsteren”.”Mijn kinderen zijn druk”. “Voor school hebben mijn kinderen een laptop nodig maar die heb ik niet”. “Ik heb geen internet thuis”. “Heeft iemand wat knutselgerief voor de kinderen”?

De sterkte van onze Welzijnsschakel is dat iedereen zich verbonden voelt. Iedereen helpt waar hij of zij kan, met respect voor ieders eigenheid. Ieder lid is een antennepunt.We zijn dankbaar voor de versterkende wisselwerking met het Sociaal Huis en het gemeentebestuur van Bredene. Zo werden we o.a. op de hoogte gebracht door armoedebeleidscoördinator Emily L’hoëst dat we als Welzijsschakel subsidies konden aanvragen bij de Koning Boudewijn Stichting om de eerste noden, ontstaan door deze crisis, te lenigen. Ons dossier werd zeer snel goedgekeurd. We bevraagden bij de leden wat de grootste noden zijn binnen het beschikbare huishoudbudget en stelden vervolgens een boodschappenlijst op. Met een deel van deze extra financiële middelen kunnen we een 45-tal gezinnen een duwtje in de rug geven tijdens de voedselbedeling van maandag 6 april. Naast voeding, melk en water zorgden we ook voor verzorgingsproducten, wasmiddel, schoonmaakmiddelen, … Ook aan de kinderen wordt gedacht. Zij worden verwend met wat extra’s. We shoppen ook bij lokale handelaars en landbouwers. Zo kunnen we elkaar steunen.

Een voedselbedeling organiseren in Corona tijd vraagt duidelijke afspraken. De protocollen zijn volledig uitgewerkt. We nemen onze verantwoordelijkheid zodat alles veilig kan verlopen.Dankjewel aan onze leden, het bestuur, het gemeentebestuur en het Sociaal Huis Bredene en al onze partners. Samen staan we sterker, aldus ondervoorzitter Elke Degrieck van welzijnsschakel De Caproen.