14.1 C
Bredene
maandag, 23 mei 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsSkatepark opent opnieuw voor +13-jarigen

Artikel

Skatepark opent opnieuw voor +13-jarigen

Nadat het skatepark in de Merelstraat/Lijsterstraat vorige week opende voor de min 13-jarigen, kan ook wie ouder is dan 13 jaar er vanaf 5 december a.s. opnieuw terecht.  Opgelet, geheel volgens de coronamaatregelen die zijn vastgelegd in het Ministerieel besluit, is er voor de oudere categorie een beperking in aantal: maximum 2 groepen van 4 jongeren van +13 jaar kunnen per tijdslot van 30 minuten het skatepark betreden.

Het skatepark Merelstraat/Lijsterstraat werd eerder in november gesloten omdat de coronamaatregelen inzake samenscholingsverbod op het park niet werden gerespecteerd.  Sedert vorige week  is het skatepark opnieuw geopend voor jongeren onder de 13 jaar.  Die regeling wordt nu uitgebreid zodat ook wie ouder is dan 13 jaar opnieuw op het skatepark kan.  Er worden meer begeleiders ingezet én er is een limiet op het aantal jongeren.  +13-jarigen kunnen met 2 groepjes van 4 personen tegelijk skaten en binnen een tijdslot van telkens een half uur.  Om te reserveren moeten jongeren een bericht sturen via de facebookpagina van de jeugddienst, waarbij men het aantal personen en het uur doorgeeft.  De nieuwe regeling werd uitgewerkt door de gemeentelijke jeugddienst in overleg met de jeugdraad.  De nieuwe regeling valt binnen de geldende coronamaatregelen die zijn vastgelegd in het Ministerieel besluit.

Wanneer kan men reserveren?

·       Op woensdag, zaterdag & zondag

o   van 13u tot 15u30: -13 jarigen

o   van 15u30 tot 17 uur:  +13 jarigen

·       Op vrijdag:

o   15u -16u: -13 jarigen

o   16u – 17u: +13 jarigen

Hoe moeten +13-jarigen reserveren?

Om te reserveren moeten jongeren een bericht (“aantal personen + uur”) sturen naar Jeugddienst Bredene (facebook).  De jeugddienst maakt vervolgens de planning op.

Maximaal toegelaten aanwezigen/tijdsloten

·       -13 jarigen: (geen reservatie nodig) max 50 personen

·       +13 jarigen:  max. 2 groepjes van 4 personen per tijdslot (één tijdslot = 30 minuten). Er is een tijdslot om 15u30, 16 uur en 16u30 op woensdag, zaterdag en zondag.  Op vrijdag is er een tijdslot om 16 uur en eentje om 16u30.  

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

”The Best Male Model Of The Universe

De bedoeling van de ”The Best Male Model Of The Universe’ verkiezing is niet om als de zoveelste verkiezing in de rij naar buiten...

Expo Dion Impression Art

Bij Re-cycle is er van 1 juni tot 31 juli een nieuwe expo. Deze keer gaat het om "2 seconds art 21-4 and more"...

Ostends Woordenboek

Ter ere van 50 jaar Oostends Woordenboek verschijnt de 5de druk door auteur Roland Desnerck.Deze keer met een tweehonderdtal illustraties van Bredenaar Frederik Schmitt,...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg