In memoriam Norbert Bentein

0
780
Norbert Bentein

Op 21 september is Norbert Bentein (66), echtgenoot van Ann Vandecasteele, na een slepende ziekte overleden. Norbert Bentein was doctor in de geneeskunde en tijdens zijn actieve loopbaan dierenarts bij het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV).

Norbert Bentein was ook beheerder van de vzw KNVMMR (Koninklijke Nationale. Vereniging van de Medische Militaire Reserve). In zijn vrije tijd was hij onder meer voorzitter van serviceclub Fifty-One in Oostende en voorzitter van VIEF Bredene, een socio-culturele vereniging voor 60-plussers.

Ook politiek liet Norbert zich, net als zijn echtgenote Ann Vandecasteele, opmerken. In de jaren negentig van vorige eeuw was hij een tijdlang voorzitter van VLD Bredene, de partij waarvoor zijn echtgenote later ook als gemeenteraadslid zou zetelen.

Later zou hij overstappen naar de Lijst De Decker (LDD) waar hij bestuurslid werd en waarvoor hij in 2012 vanop een derde plaats deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Norbert Bentein laat behalve een echtgenote ook twee kinderen en een kleindochter achter. De uitvaartplechtigheid zal in beperkte kring plaatsvinden.

Bron: De Zeewacht Marc Mahieu