Pakkende solidariteit op kerstavond voor de senioren in Bredene !

0
305
kerstreveillon

Na grondig overleg met burgemeester Steve Vandenberghe en diverse specialisten, blijkt dat de organisatie van het 44 ste kerstreveillon dit jaar jammer genoeg niet kan doorgaan. Het is in deze coronatijden onmogelijk deze unieke activiteit op een 100 procent veilige manier te organiseren. “De onderrichtingen voor de volgende maanden zijn heel duidelijk. Meer dan 550 senioren (een risicogroep), samen in één zaal, is ronduit onverantwoordelijk!

Ook de veiligheid voor de 70 vrijwilligers kan niet worden gegarandeerd”, is de Bredense burgemeester formeel. “Tijdens onze werkvergadering op 18 augustus laatstleden hielden wij reeds rekening met dit scenario”, zegt Jens Vanhooren. “Toen werd het draaiboek voor een alternatief uitgewerkt en uitvoerig besproken. Het plan B in tijden van toenemende vereenzaming.” Steve Vandenberghe is vol lof over dit alternatief en zal als bezorgde burgemeester dit sociaal, warm en uniek project uiteraard hard steunen. Voorzitter van VZW Bono Dominique Van Deursen: “Onder de naam “Pakkende solidariteit voor senioren op kerstavond” wordt dit nieuw idee nu verder uitgewerkt en geconcretiseerd. Er wordt opnieuw gerekend op de inzet van een 70-tal vrijwilligers en heel wat mandatarissen. En op de medewerking van tal van bekende inwoners en handelszaken van de gemeente en de regio.

Ook het weekblad Tips wenst ten volle de medewerking te verlenen aan dit nieuw en lovenswaardig idee in deze moeilijke en donkere tijden.”