Feest van de Bredenaar

0
116

Inschrijven via https://www.bredene.be/nl/feestvandebredenaar

Bredene viert feest voor jong en oud! Op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni is er het Feest van de Bredenaar op het Duinenplein en in het MEC Staf Versluys. Ter gelegenheid van dit feest lanceert Bredene ook een digitale citygame.

Tijdens het Feest van de Bredenaar wordt met optredens, straatanimatie, eet- en drankstands, games en heel wat animatie voor jong en oud, het startschot gegeven voor het zomerseizoen. Wie deelneemt aan de games kan bovendien mooie prijzen winnen.

Het Feest van de Bredenaar start al op vrijdag 28 juni met een dansnamiddag voor Bredense senioren met zanger Jason Bradley. De dansnamiddag gaat door van 14 tot 18 uur in het Lokaal Dienstencentrum (Duinenstraat 106). Inschrijven voor deze namiddag kan via het Lokaal Dienstencentrum. Wees er snel bij!

Op vrijdag 28 juni kunnen jongeren zich uitleven tijdens een ‘escape game’. Deze competitie gaat door aan het gemeentehuis. Inschrijven kan met teams van 6 personen (voor 12-plussers). Zitten er jongere kinderen in het team? Dan vragen we om ook minstens 1 volwassene in te schrijven.

Lancering digitale citygame Bredene
Vanaf 29 juni start Bredene met een digitale citygame. Deze is opgezet in samenwerking met lokaal kunstenaar en geestelijke vader van ‘prikkeBreintje’ Guido De Greef. Zoek dus mee naar het sleutelwoord samen met ‘prikkeBreintje’ tijdens een interactieve wandeling van 4 km.

Maar er is nog meer te doen op zaterdag 29 juni: zo kan men met een billenkar een route afleggen en ondertussen leuke opdrachten uitvoeren. Er is voor de allerkleinsten de speurtocht ‘prikkeBreintje’ die loopt door de Duinenstraat. Om 16 uur kan men meesporten tijdens een live zumba-les. Iedereen die deelneemt aan de activiteiten maakt kans op mooi prijzen die tijdens een trekking om 17u30 op het Duinenplein worden verloot.

Le Frique in het MEC Staf Versluys
Na alle animatie op het Duinenplein trekken we vanaf 19u30 naar het MEC Staf Versluys voor een avond vol plezier. Om 20u30 kan men genieten van partyband ‘Le Frique’ om meteen de zomer op een fantastische manier in te swingen. Nu al zin gekregen? Kom dan zeker naar de Dag van de Bredenaar!

Programma
Vrijdag 28 juni
Lokaal Dienstencentrum
(Woonzorgcampus Jacky Maes)

Van 14 – 18 uur
Dansnamiddag voor senioren met zanger Jason Bradley
Inschrijven kan via het Lokaal Dienstencentrum, 059 33 97 81, ldc@ocmwbredene.be.

Aan het gemeentehuis
Van 16u30 – 18u00
Escapegame voor jongeren
Inschrijven kan via de gemeentelijke jeugddienst, 059 56 19 64, jeugddienst@bredene.be

Zaterdag 29 juni
Op het Duinenplein
12u – 17u (Duinenplein)
Kom meespelen met alle games en win prijzen! Er staat een infostand op het Duinenplein.

Lancering digitale citygame Bredene – zoek mee naar het sleutelwoord samen met prikkeBreintje doorheen een interactieve wandeling van 4km.
Neem een billenkar en leg de Billenkarrenroute af met leuke opdrachten.
Speurtocht prikkeBreintje doorheen de Duinenstraat voor de allerkleinsten.
Sport mee met de live zumbales op het Duinenplein om 16u.
Om 17u30
Om 17u30 is er op het podium op het Duinenplein de prijsuitreiking/lottrekking. Iedereen die deelneemt aan de activiteiten maakt kans op mooie prijzen!

Van 12u – 20u (Duinenplein)
Eet- en drankstanden van lokale handelaars
Van 14u – 18u (Duinenplein)
Springkastelen / Drumcaravan / Circus workshop / kindergrime
Optredens:
14 uur – Tovershow + fotosessie
15 uur – Bredens Accordeon Gezelschap
16 uur – Live zumbales – Neptunus turnkring
Schrijf je hier in!
17 uur – Dansact Dansier
18 uur – “The Crazy Disco Show” jeugdband
In het MEC Staf Versluys
Optredens:

19u30 – Deuren open
19u30 – DJ Sandy
20u30 – ‘Le Frique’
22 uur – DJ Sandy