Afro C op 16 en 17 augustus

0
36

Zap Mama en Dreadzone zijn headliners op Afro C

Bredene pakt de draad van de wereldmuziek opnieuw op dit jaar. Het tweedaagse Afro C Festival brengt niet alleen gekende groepen uit de vier windstreken.

Bezoekers kunnen er ook proeven van Argentijnse, Marokkaanse, Tibetaanse, Jamaïcaanse en Afro-Caribische specialiteiten. Op zaterdag is er ook een wereldculturenmarkt op het festivalterrein.

Het Bredense Afro C Festival is uniek aan de Belgische kust. Het is niet alleen een gratis festival, op de twee podia staan sommige groepen die nergens anders te horen zijn.

‘Place to be’ is de evenementenweide van het Paelsteenveld naast het MEC Staf Versluys.

Omar Perry is headliner op vrijdag

De aftrap van het Afro C Festival wordt op vrijdag 16 augustus gegeven door La Dame Blanche (Cuba), waarvan de zangeres de dochter is van de orkestleider van de Buena Vista Social Club.

Op zaterdag start het festival al in de namiddag en dit op twee podia. In ‘The Garden’ kan men deelnemen aan een waaier van workshops, waaronder Afrikaanse dans, djembé-sessies en Salsa lessen. Als aangename afwisseling tussen de talrijke optredens door, zijn er tijdens de tweede festivaldag de wereldculturenmarkt en de kinderweide.

Het Afro C Festival brengt Op twee dagen maar liefst 15 verschillende groepen naar Bredene.