Voor 4 of 11 euro naar de psycholoog, niet zo’n gek idee!

0
56
psycholoog

Er wordt op alle vlakken erg veel van ons verwacht. Soms kan het te veel worden. Je geest en je lichaam geraken overbelast. Je voelt je slecht in je vel. Opdat iedereen die dat nodig heeft, een goede toegang zou hebben tot professionele psychische ondersteuning, heeft de overheid een initiatief  waardoor veel mensen zich kunnen laten begeleiden door een psycholoog.

Psychisch welzijn voor iedereen

De toegankelijkheid en de prijs van psychologische hulp mogen geen drempel meer zijn. Dit aanbod van de overheid is gericht op zowel kinderen, adolescenten als volwassenen. Hierbij gaat extra aandacht voor hen die het zwaarst getroffen zijn door de corona pandemie.  Ook mensen met een migratieachtergrond, jonge ouders, alleenstaanden, mensen die een dierbare hebben verloren, zorgverleners en mantelzorgers, mensen in financieel kwetsbare groepen en ouderen komen in aanmerking.

Om drempels weg te nemen, zullen de psychologen werken op andere plaatsen dan hun kabinet. Zo zal Isabel David vanaf november 2023 in het Sociaal huis  werken en dit telkens op maandag van 8u30-17u.  Je kan een afspraak vastleggen met Isabel op het nummer 0485/83 97 57 (centraal aanmeldnummer). De eerste afspraak met de psycholoog is gratis.

Ook kan je terecht bij Hanne Pillu en Kimberley Gryson van de praktijk De Wending, Sluisvlietlaan 92. Afspraken met Hanne of Kimberley kunnen gemaakt worden via het centraal aanmeldnummer 0485/83 97 57 of 0495 30 87 25 of via mail hanne@praktijkdewending.be

Serge Decaesstecker werkt ook als geconventioneerde psycholoog in zijn eigen praktijk in de Frankrijklaan 7, contact met Serge kan via het nummer 059 43 67 38

Wat kost de verdere begeleiding

  • 11 euro per individueel gesprek 
  • 4 euro per individueel gesprek wanneer je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds
  • Maximaal 2,5 euro per groepssessie
  • Je moet in orde zijn met je ziekteverzekering