Nieuwe straten in Maria-Duynewijk officieel geopend

0
45

Met een inwandeling door het gemeentebestuur werden de heraangelegde Derbylaan, Ruiterlaan en een gedeelte van de Koerslaan officieel geopend. Ook in de campingzone zijn de voorbije jaren grote rioleringswerken uitgevoerd.

De wegeniswerken werden volledig door het gemeentebestuur gefinancierd. “De heraanleg van de Derbylaan stond al een tijdje op onze planning want de weg lag er erbarmelijk bij”, zegt schepen van openbare werken Erwin Feys. “We maakten nu gebruik van de ambitieuze rioleringswerken die werden uitgevoerd door de Vlaamse Milieumaatschappij/Aquafin (aanleg van nieuwe collectoren) om de Derbylaan, Ruiterlaan en het gedeelte Koerslaan tussen Derby- en Ruiterlaan volledig te moderniseren. De rioleringswerken vallen immers ten laste van de VMM/Aquafin. Deze werken omvatten ook de aanleg van een bufferbekken en het gemeentebestuur zal ook nog werken uitvoeren aan de rioleringen in de Dorpsstraat /Landweg. “Als extra hebben we ook veilige fietsverbinding in domein Grasduinen gecreëerd, die de Maria-Duynewijk met de Duinenstraat moet verbinden”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe.

De werken in de Maria-Duynewijk en de campingzone waren van een ongekende omvang en zijn de grootste ooit in Bredene. De rioleringswerken werden opgedeeld in 2 zones: de campingzone en de woonzone. De wegenis- en rioleringswerken in de woonzone van de Maria Duynewijk zijn gestart in 2019 en ondertussen sedert 2021 afgewerkt. Overal werd een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. De campingzone strekt zich dan weer uit van aan de Zandstraat tot aan de Klemskerkestraat. In deze zone werd eveneens een volledig gescheiden rioleringsstelsel aangelegd tussen de campings door, zodat het afvalwater van de campings volledig gescheiden wordt van het regenwater.

De kosten voor de modernisering van de wegenis in de Derbylaan, Ruiterlaan en het deel van de Koerslaan tussen Derbylaan en Ruiterlaan én het nieuwe fietspad doorheen het domein Grasduinen werden gedragen door het gemeentebestuur. Bredene trok hiervoor 1,51 miljoen EUR uit. De aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel zijn voor rekening van Aquafin (ruim 12 miljoen EUR). Studiebureau Jonckheere tekende de plannen en zorgde voor de begeleiding bij de wegeniswerken. De werken werden uitgevoerd door de firma ACLAGRO uit Wondelgem.