GF(t)-inzameling blijft wekelijks

0
45
GFT

Sedert begin dit jaar wordt in Bredene het GFT-afval apart ingezameld als proefproject in samenwerking met de IVOO. Heel wat inwoners hebben ondertussen hun sorteergewoontes aangepast.

“De ophalingen gebeurden aanvankelijk tweewekelijks maar deze zomer zijn we overgeschakeld op een wekelijkse ophaling. Om inwoners blijvend aan te moedigen om dit GF(t)-afval afzonderlijk in te zamelen, wordt de wekelijkse ophaling ook dit najaar verdergezet”, zegt schepen van milieu Kelly Spillier. Vanaf januari 2024 wordt het ophalen van GF(t), door het inwerking treden van het lokaal materialenplan 2023–2030, immers verplicht in alle Vlaamse gemeenten. “Met een frequentere ophaling in Bredene willen we een oplossing bieden aan de meest voorkomende terechte ergernissen van geurhinder tot het vrijkomen van sappen uit het groenten- en tuinafval”, verduidelijkt schepen Spillier de beslissing. Om de wekelijkse inzameling vlot te laten verlopen volgt men best volgende aandachtspunten op:

De ophaling start om 7 uur: zet daarom de GF(t)-zak tijdig buiten! De ophaalwagens voor het GF(t) rijden een andere ronde dan de ophaalwagens voor restaval. Hou er dus rekening mee dat de ophaalwagen van GF(t) op een ander tijdstip langskomt dan deze voor de ophaling van het ander afval.

Plaats je GF(t)-zak op een goed zichtbare plaats: de GF(t)-zak is kleiner dan de afvalzakken voor PMD en restafval en kan daarom verstopt zitten tussen de geparkeerde voertuigen of de andere zakken die op dezelfde dag worden opgehaald. Zorg ervoor dat de gele GF(t)-zak goed zichtbaar is voor de ophalers. Zet deze eventueel wat hoger op een omgedraaide emmer of ton!

#gft