Bib aan huis

0
29
Vrijwilliger bib

De Bredense bib biedt nu ook een service ‘Bib aan huis’ aan. Deze dienst is bedoeld voor mensen die om fysieke redenen de verplaatsing naar de bib niet zelf kunnen maken.

“Deze nieuwe dienstverlening ‘op maat’ is er voor wie niet goed te been is of voor wie het zelf niet lukt om naar de bib te komen voor boeken, tijdschriften, stripverhalen, cd’s of films. Men kan specifieke titels aanvragen of een bibliotheekmedewerker laten kiezen uit de eigen favoriete genres en deze vervolgens thuis laten leveren. Een aanvulling van e-boeken via het e-boekplatform is ook mogelijk”, verduidelijkt schepen Kristof Vermeire. Een vrijwilliger komt maandelijks (of per 2 maanden) langs met maximum 10 boeken of andere materialen van de bib en brengt ze ook terug naar de bibliotheek. Er wordt telkens afgesproken wanneer de vrijwilliger een volgende keer langskomt. “De Bib aan Huis dienst is gratis voor alle Bredense inwoners. Deze dienst is bedoeld voor langdurig zieken, senioren die moeilijk te been zijn, personen met een fysieke beperking, enz… Ben je niet in staat om de verplaatsing naar de bibliotheek te maken? Dan is de Bib aan huis-dienst er voor jou”, geeft schepen Kristof Vermeire aan. Hoe werkt het? Een bibmedewerker komt een eerste keer langs voor een gesprek. Aan de hand van het gesprek wordt er afgesproken welk soort dienst er kan aangeboden worden en worden praktische afspraken gemaakt. Wie meer wil weten over de nieuwe service kan contact opnemen met balie.bibliotheek@bredene.be of bellen naar 059/33 91 90.

Vrijwilliger worden?

Wie graag onder de mensen komt en zich op geregelde tijdstippen kan vrijmaken kan als vrijwilliger meehelpen aan het project Bib aan huis. Laat de bib zeker iets weten via

https://bredene.bibliotheek.be/formulier/vrijwilligersformulier