204 km/u op de koninklijke baan

0
55
politie

Bij een controleactie zaterdagnacht heeft de politie van Bredene/De Haan 132 bestuurders gecontroleerd op alcohol- en/of drugsgebruik. Een bestuurder had te veel alcohol genuttigd en werd zijn rijbewijs voor 3 uur ingehouden. Een andere bestuurder legde een positieve speekseltest af. Van deze persoon werd het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken.

In een voertuig werd ook een 38-jarige Bruggeling aangetroffen die geseind was met diverse bevelen tot gevangenneming. Hij werd overgebracht naar de gevangenis.

Op de Koninklijk Baan merkte een ploeg in semi-anoniem voertuig een Audi A3 op die gevaarlijk rijgedrag vertoonde en vervolgens aan extreem hoge snelheid wegreed. Tijdens het narijden kon de ploeg vaststellen dat het voertuig een snelheid behaalde van maar liefst 204km/u daar waar de maximumsnelheid 70km/u is. Deze bestuurder legde ook een positieve ademanalyse en positieve speekseltest (THC) af. Het rijbewijs van de 47-jarige Oostendenaar werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen en hij zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.