12.5 C
Bredene
donderdag, 30 maart 2023

Volg ons ook op

HomeNieuws‘We ZIEN junder gèrn’ (mè lucht en veste an)

Artikel

‘We ZIEN junder gèrn’ (mè lucht en veste an)

Het is tijdens de donkere maanden een jaarlijks terugkerend fenomeen: fietsers zonder verlichting op de baan. Uit campagnes van de voorbije jaren blijkt dat in 1 op de 5 gevallen de verlichting van de fietser niet orde is. Bredene gaat de komende maanden sterk toezien op het gebruik van fietsverlichting. Het gemeentebestuur geeft hiermee gevolg aan de Verplicht Verlicht-campagne van de provinciegouverneur.

De campagne focust op de zichtbaarheid van fietsers in de donkere dagen. Eerst wordt gesensibiliseerd, nadien volgt een repressieve fase waarbij het niet-gebruiken van de fietsverlichting en technische mankementen aan de fiets centraal staan. De komende maanden zal het gemeentebestuur samen met de lokale politiezone controles op een goede fietsverlichting uitvoeren aan de schoolpoort en er komen ook heel wat controles in de straat. “Voor de campagne hebben we gekozen voor een ludieke slogan in ons lokaal dialect ‘We ZIEN junder gèrn’ (mè lucht en veste an). Herkenbaar en tegelijk willen we de fietsers de boodschap geven dat we hen ook écht graag ZIEN. Dat mag zowel letterlijk als figuurlijk worden genomen, want we zien onze inwoners graag, maar ze moeten ook zorgen dat ze gezien worden in het verkeer. Dat kan enkel als hun fietslicht werkt én ze bij voorkeur een fluo-hesje dragen”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe. De campagneborden met reflecterende tekst, krijgen een plaats langs verschillende fietspaden in Bredene.


Een fluo-hesje als bedanking


“Samen met de lokale politiezone bekijken we de fietsen aan de schoolpoort met behulp van een controlekaart. De controles zijn niet verplicht, maar wie de fiets laat controleren krijgt als beloning een fluo-hesje van Bredene”, geeft burgemeester Vandenberghe aan.


Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Paasfoor

De paasfoor staat van 1 tot en met 16 april op het Duinenplein.

Infodag politieschool

Op zondag 16 april wordt een infodag van de West-Vlaamse politieschool gehouden. Kom ook jij kennis maken met de agenten van Bredene en De...

Eneco Clean Beach Cup aan Twins

Tijdens de 14de editie van de Eneco Clean Beach Cup wordt de hele kustlijn opgeruimd door surfers, zeilers, familie- en vriendengroepjes of collega’s. 80...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg