12.2 C
Bredene
woensdag, 06 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsWaterverversing en algenverwijdering in de Spuikom

Artikel

Waterverversing en algenverwijdering in de Spuikom


Het warme weer van de afgelopen weken en de beperkte neerslag, zorgt ervoor dat het zuurstofgehalte in de Spuikom extreem laag wordt ’s nachts. Een te laag zuurstofgehalte kan er toe leiden dat alle mogelijke vissen, kreeftjes, planten… afsterven met verrotting tot gevolg.
Afdeling Kust zal daarom een waterverversing doorvoeren van vrijdagavond tem maandagochtend. Maandagmorgen start de maaiboot met de algenverwijdering.
De waterverversing zal stapsgewijs gebeuren om om zoveel mogelijk water af te laten en terug bij te vullen met als streefpeil van +3;27 m TAW en een minimumpeil van +2.97 mTAW.
Er wordt niet gevuld tot een maximum peil omwille van het broedseizoen, waarbij de nesten en jongen van de broedvogels zouden wegspoelen.


Bij de afwatering wordt er ook gewaakt dat er geen schuimvorming optreedt met een impact op de boten van de RYCO.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Kinderrommelmarkt nog tot 16u

Kinderrommelmarkt op het Duinenplein duurt nog tot 16u

Flor blogt: Op zoek naar een cabaretière uit eigen streek

Terwijl Flor dit stukje afsluit, vraagt hij zich af of lezers soortgelijke cabaretières uit het verleden van eigen streek kennen. https://florsnieuweblog.blogspot.com/2022/07/helene-marechal-en-de-zoektocht-naar.html

Bredens fietscenter

Brian Versluys zet zich sinds eind mei fulltime in voor zijn zaak: Bredens fietscenter! Daarom heeft hij nieuwe openingstijden om herstellingen vlotter af te...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg