Primavera van het noorden start in Bredene

0
51
Bredene Koksijde Classic


De ‘Primavera van het noorden’ zoals de Bredene Koksijde Classic zichzelf graag noemt, start opnieuw in Bredene. Het karakter van de wedstrijd bestaat uit de ideale mix voor een Belgische voorjaarskoers: wind, waaiers, lichte hellingen en kasseien.


25 eliteploegen, met ronkende namen als Tim Merlier en Ackerman, staan op vrijdag 18 maart klaar. Dit jaar is ook Fabio Jakobsen present. De Bredene Koksijde Classic wordt live uitgezonden op Sporza en Eurosport. Daardoor komt die in 72 landen in de huiskamer terecht. Dat betekent toch al snel 3 miljoen kijkers die de wedstrijd live volgen. “Het parcours is ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Dat was toen een editie zonder publiek. De ploegvoorstelling in het MEC Staf Versluys is trouwens behoorlijk uniek. Karl Vannieuwkerke en Astrid Stockman fleuren het gebeuren op”, zegt schepen van sport Erwin Feys.


Er is dit jaar ook een Youngster Coast Challenge. Het is de eerste koers in Europa voor renners onder 23 jaar. Deze jongerenkoers behoort tot de hoogste categorie van jongerenkoersen, de 1.2U. En dus komen er serieuze kleppers aan de start. In totaal starten 25 ploegen, waarvan 10 Belgische ploegen en 15 buitenlandse teams waaronder Team Jumbo-Visma en Groupama-FDJ (het vroegere La Française des Jeux, red.). De wielerwedstrijden Bredene Koksijde Classic en Youngster Coast Challenge worden gereden op vrijdag 18 maart. De eliterenners starten om 12u10, de beloften U23 om 11 uur, aan het MEC Staf Versluys.