12.2 C
Bredene
woensdag, 06 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsBredense fietsersbond neemt een vliegende start

Artikel

Bredense fietsersbond neemt een vliegende start

Op donderdag 10 maart werd de Bredense afdeling van de Fietsersbond boven de doopvont gehouden in het Staf Versluyscentrum. Onder grote publieke belangstelling. Het bestuur kon het aanwezige publiek overtuigen van de grote ambities voor de Bredense fietser.

Het leven is als fietsen, om je evenwicht te houden moet je nu eenmaal in beweging blijven.”

Schitterend startmoment

10 maart stond voor veel mensen met stip aangeduid in de agenda. “Corona stak meerdere keren stokken in de wielen, maar deze keer was het dan echt menens. En ondanks het eerste echt mooie weer dit jaar, kwamen een 35-tal mensen ons mee oprichten in het Staf Versluyscentrum”, aldus een tevreden voorzitter Guido De Greef. Hij gaat verder: “Ik ben heel trots op waar we nu al staan. Een stevige kerngroep van een 14-tal leden, met expertise van allerlei slag. Sommige leden met ervaring in de Fietsersbond, iemand die fietslessen geeft en kleine herstellingen doet. Leden met heel interessante beroepservaring bij overheid en politie. En vele leden die reeds actief zijn in het lokale verenigingsleven. Een mooie mix, een mooie groepsfoto!”.

Het dagelijks bestuur bestaat uit  Guido De Greef, voorzitter. Krak van Bredene, Eddy De Winter, is de secretaris en Lucas Vandendriessche de  penningmeester van de pasgeborene. En naast het bestuur zijn nog heel wat supporters en sympathisanten.  Er is dus zeker nog groeipotentieel. Dat bewijst de verdubbeling van het ledenbestand en een facebook-bereik van meer dan 200 aangeslotenen.

Het startmoment ging na de bestuurssamenstelling verder met een mooie presentatie door Thijs Gillis van Fietsersbond Vlaanderen. En uiteindelijk werd de avond mooi afgerond met enkele duidelijke getuigenissen en een rondje met de zaal.

Wat doet zo’n Fietsersbond?

Eddy De Winter: “We kregen al heel wat hartverwarmende reacties. Mensen spreken ons voor allerlei zaken aan. Sommige denken dat we een nieuwe wielerclub zijn.  Maar het zijn vooral toch de vele opmerkingen en suggesties over fietsinfrastructuur die in het oog springen”.

De Fietsersbond heeft hier een centrale taak. We willen in een positieve samenwerkingsrelatie met de lokale overheden vooruitgang boeken op het vlak van aangename, comfortabele en veilige fietsinfrastructuur.

Maar verder is zo’n lokale afdeling ook bezig met ‘fietsen’ en ‘de fietser’ op zich. Het is de bedoeling om allerlei activiteiten en services uit te bouwen voor de Bredense fietser. Bredene kan, als toeristische randgemeente van Oostende, met veel jonge gezinnen, uitgroeien tot een (h)echte fietsgemeenschap.

Bredene genomineerd als Fietsgemeente in de toekomst?

Eddy vervolgt: “ We zien de Fietsersbond als een soort katalysator voor het fietsbeleid in Bredene. Vandaar dat er al een vraag gericht werd naar de bevoegde Schepen Kelly Spillier en de gemeentediensten om alvast rond de tafel te zitten. We willen echt gaan samenwerken en we hebben ook al enkele concrete voorstellen”.

Ten slotte spreekt hij volgende brandende ambitie uit: “We willen, samen met het gemeentebestuur, over twee jaar zeer veel Bredenaars overtuigen om de 2-jaarlijkse fietsenquête van de Vlaamse overheid in te vullen. 1.000 deelnemers is daarbij een droomcijfer! Als alles goed gaat, moeten we op termijn zelfs in staat zijn om ook eens genomineerd te worden als Fietsgemeente!”.

Voor Bredenaars met interesse?

Guido De Greef, voorzitter, 0497 59 56 98

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Nieuwskrant Arte4

Arte4 bracht een nieuw krantje uit. Lees hier de editie van juli:

FC Kampioenen winnen de Wijkkamp

Zaterdag 2 juli hield de organisatie van de wijkkamp een souper. Er waren ongeveer 100 aanwezigen.FC Kampioenen won de nieuwe grote Wijkkamp-wisselbeker, die kregen...

Zomerbloedafnames

Op een dag heeft jouw collega, buurvrouw of nonkel het misschien nodig.Bloed geven, dat doen we toch voor elkaar.Voor wie geef jij? #geefvoorelkaar Geef bloed...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg