Plek vrij?

0
70
Oekraïnse vlag

Hoorde je ook al van de actie #plekvrij? Dat is een initiatief van de federale regering voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. We zien namelijk een grote #solidariteit en vele mensen bieden zich spontaan aan om te helpen.

Wie zelf opvang wil aanbieden, kan zich registeren via het gemeentebestuur:

via e-mail: gemeentebestuur@bredene.be of op de website www.bredene.be/opvangoekraine.

Mensen uit Oekraïne die in Bredene terechtkomen en meteen hulp nodig hebben, kunnen zich wenden naar het Sociaal Huis in de Duinenstraat 106.

Financiële hulp

Wie de Oekraïners in het land zelf wil helpen, kan dat op dit moment het beste doen door geld over te schrijven op rekening van het Rode Kruis.

De Oekraïners en hulporganisaties hebben op dit moment nood aan financiële middelen om voedsel, water en medicijnen te kunnen kopen. Wie geld wil storten, kan dat op het rekeningnummer BE53 0000 0000 5353, met de vermelding “Oekraïne’.Materiële hulpMomenteel is er geen vraag naar materiële hulp. Er worden geen inzamelacties opgezet of gecoördineerd. De depots voor materiële hulpgoederen zijn momenteel reeds volledig vol. Afreizen naar Oekraïne om ter plaatse hulp te bieden wordt sterk afgeraden.

Artikel op de website: https://bit.ly/3hxinun