12.2 C
Bredene
woensdag, 06 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsPlek vrij?

Artikel

Plek vrij?

Hoorde je ook al van de actie #plekvrij? Dat is een initiatief van de federale regering voor opvang van Oekraïense vluchtelingen. We zien namelijk een grote #solidariteit en vele mensen bieden zich spontaan aan om te helpen.

Wie zelf opvang wil aanbieden, kan zich registeren via het gemeentebestuur:

via e-mail: gemeentebestuur@bredene.be of op de website www.bredene.be/opvangoekraine.

Mensen uit Oekraïne die in Bredene terechtkomen en meteen hulp nodig hebben, kunnen zich wenden naar het Sociaal Huis in de Duinenstraat 106.

Financiële hulp

Wie de Oekraïners in het land zelf wil helpen, kan dat op dit moment het beste doen door geld over te schrijven op rekening van het Rode Kruis.

De Oekraïners en hulporganisaties hebben op dit moment nood aan financiële middelen om voedsel, water en medicijnen te kunnen kopen. Wie geld wil storten, kan dat op het rekeningnummer BE53 0000 0000 5353, met de vermelding “Oekraïne’.Materiële hulpMomenteel is er geen vraag naar materiële hulp. Er worden geen inzamelacties opgezet of gecoördineerd. De depots voor materiële hulpgoederen zijn momenteel reeds volledig vol. Afreizen naar Oekraïne om ter plaatse hulp te bieden wordt sterk afgeraden.

Artikel op de website: https://bit.ly/3hxinun

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Ligo-cursisten krijgen diploma

Ook dit voorjaar kon men in Bredene terecht voor cursussen van Ligo. Na afloop van de laatste les was er een diplomauitreiking. “De cursisten konden...

Nieuwskrant Arte4

Arte4 bracht een nieuw krantje uit. Lees hier de editie van juli:

Barbecuetijd

Donderdagavond genoot de jeugdraad van een heerlijke barbecue in de tuin van de jeugddienst. Vanaf nu zijn de examens gedaan en kunnen ze hun...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg