Fiberklaar brengt glasvezelnetwerk naar Bredene

0
153
Fiberklaar in Bredene

Netwerkbouwer Fiberklaar wil Bredene voorzien van een nieuw glasvezelinternetnetwerk. Het voert daarrond sinds 26 september intensief campagne in Bredene. Waarover gaat het precies?

Glasvezel? Fiber, Engelstalig voor glasvezel, is een technologie die de mogelijkheid biedt tot grenzeloos surfen, streamen en digitaal tv-kijken. Zonder storingen. Het netwerk van de toekomst, dat nu al neerstrijkt in Bredene. ​ ​ ​

Fiberklaar wil 1,5 miljoen Vlaamse woningen ‘fiberklaar’ maken tegen 2028. Het brengt glasvezel tot binnen in een woning of een appartement en laat een supersnelle en stabiele verbinding toe. Fiberklaar beheert een open netwerk aan, waarop alle internetproviders welkom zijn. ​ ​ ​

Fiberklaar in Bredene. Fiberklaar wil duizenden Bredenaars overtuigen tot een aansluiting, die helemaal gratis is. De werken die Fiberklaar hiervoor uitvoert, kosten je niets. Een aansluiting is vrijblijvend. Daarnaast ben je ook vrij om een abonnement te nemen bij een provider die op het netwerk diensten aanbiedt.

Aanleg. Fiberklaar bouwt het netwerk en beheert het ook. Het zal glasvezelkabels aanleggen onder voetpaden en bermen. Jij beslist zelf of je ook een aansluiting tot in de woning wil. Daarvoor teken je in op de website van Fiberklaar (www.fiberklaar.be/bredene). Je ontdekt er of jouw adres behoort tot het gebied dat in eerste fase zal aangelegd worden en je kan je er vrijblijvend registreren voor een gratis huisaansluiting. Vervolgens komt een huisbezoeker langs die met jou zal bekijken waar precies de aansluiting binnen kan komen in jouw woning. Ook al ben je vandaag helemaal tevreden over jouw internetaansluiting, dan nog is de nieuwe glasvezelkabel interessant. Je kan de aansluiting immers alvast laten voorzien en nadien kiezen of je al dan niet overstapt van jouw huidige internetabonnement naar een formule op de glasvezelkabel. Een abonnement is dus zeker niet verplicht.

20%. Pas als binnen het projectgebied in Bredene 20 procent van de inwoners intekent op een gratis glasvezelaansluiting, zal Fiberklaar daadwerkelijk het netwerk aanleggen. Op die manier weet Fiberklaar of er voldoende interesse is en kan het de investeringen maken die nodig zijn voor de bouwwerken. Maak dus zeker jouw interesse kenbaar via de website als je een aansluiting wil.

Hoe gaat Fiberklaar te werk? In eerste instantie zal Fiberklaar iedereen uitgebreid informeren. Aan de hand van informatiesessies, zowel online als fysiek, maar ook via folders per post en publicaties op de sociale media. Aan de infosessie koppelt Fiberklaar een gezellig samenzijn, met een drankje. Schrijf je zeker in voor zo’n infomoment. Fiberklaar zal alle informatie op een heel toegankelijke manier presenteren en staat open voor alle vragen.

We willen de Bredenaars de kans geven op een gratis glasvezelaansluiting. Een kans die ze niet mogen missen. Net daarom zullen we de komende maanden op heel wat plaatsen en in heel wat brievenbussen in Bredene aanwezig zijn, om de inwoners op een duidelijke en heldere manier te informeren”, aldus Jan-Pieter Vanblaere, Campaign Manager bij Fiberklaar.

Ontdek de infomomenten van Fiberklaar op www.fiberklaar.be/bredene.