Bredene blijft NEEN zeggen tegen een fusie

0
290
Burgemeester


Bredene blijft neen zeggen tegen een fusie. Dat meldt Burgemeester Steve Vandenbeghe op zijn facebookpagina.


Lees hier zijn volledig relaas:


De voorbije weken was/is er in de media opnieuw heel wat aandacht voor de fusie van bepaalde gemeenten. Er werd gewezen naar West-Vlaanderen, omdat in onze provincie nog geen gemeenten gefusioneerd zijn. Net als vorig jaar, toen de plannen bekend raakten over de opdeling in regio’s, benadrukt Bredene géén fusieplannen te koesteren.
Meer nog! Wij gaan onze eigenheid nooit te grabbel gooien in een fusieverhaal. Wij zijn resoluut tegen een fusie. De voorbije decennia hebben wij aangetoond voldoende efficiënt, bestuurskrachtig en dynamisch te zijn om op eigen benen te kunnen staan. Een fusie zal voor ons geen enkele meerwaarde betekenen op bestuurlijk vlak. En het klopt dat de Vlaamse regering met een zak geld staat te zwaaien om fusies te promoten. Maar Bredene heeft de voorbije decennia altijd een evenwichtig en efficiënt financieel beleid gevoerd, wij zijn op dat vlak dan ook gezond.


Bredene werkt wel intens samen met buurgemeenten. Zo is er veelvuldig overleg met Oostende en vormt Bredene Ă©Ă©n politiezone met De Haan. Dat werkt goed. Maar we behouden wel onze eigenheid en aanpak. Als groeiende gemeente van ruim 18.000 inwoners kan men ons trouwens bezwaarlijk nog een kleine gemeente noemen. Wij staan ook dichtbij onze inwoners en leggen eigen klemtonen in onze beleidskeuzes. Een fusie zal deze authentieke en mensgerichte manier van werken niet verbeteren, integendeel.


We hebben de voorbije jaren keihard gewerkt om Bredene te krijgen waar we nu staan. Dichtbij de mensen, leuk, proper en veilig om er te wonen. Dus nogmaals: Bredene zal altijd Bredene blijven.