8.4 C
Bredene
woensdag, 22 september 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Werken in Europastraat starten midden april

Artikel

Werken in Europastraat starten midden april

Schoolomgeving Europaschool wordt veiliger. In de Europastraat is de bouw van de nieuwe Europaschool volop aan de gang. Omwille van de nieuwbouw van deze school wordt ook de wegenis aangepast. De werken starten midden april. Met deze werken wil Bredene de schoolomgeving aan de Europaschool veiliger maken.

Voor de gedeeltelijke heraanleg van de Europastraat trekt het gemeentebestuur 230.000 EUR uit. Tussen de Unescostraat en de Polderstraat wordt het huidige asfalt opgebroken en vervangen door betonstraatstenen. “Dit deel van de Europastraat wordt ingericht als woonerf met aandacht voor de schoolomgeving. We maken gebruik van de bouw van de nieuwe school om met deze herinrichting van de straat ook de leefbaarheid en verkeersveiligheid van de schoolomgeving aan te pakken,”, verduidelijkt burgemeester Steve Vandenberghe. Auto’s zullen er maximaal 20 km per uur mogen rijden. Voetgangers en fietsers zullen de volledige breedte van de openbare weg kunnen gebruiken. Bovendien zal ook het parkeren er strikter gereglementeerd worden en dit door middel van parkeervakken en/of borden. “Het fiets- en wandelpad naar de Spuikom wordt eveneens vernieuwd met een berm in grasbetontegels en een strook in asfaltverharding. De werken starten midden april 2021 en moeten nog voor het einde van dit schooljaar voltooid zijn”, geeft schepen van openbare werken Erwin Feys aan.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Huwelijk Tania en Evert

Afgelopen zaterdag was een stralende nazomerdag waarop er heel wat huwelijken plaatsvonden. Burgemeester Steve Vandenberghe mocht die dag als eerste, Evert Housaer...

Huwelijk Katie en Norman

Ook dit mooi koppeltje trad in het huwelijk op 18 september. Burgemeester Steve Vandenberghe mocht ook Norman Daems en Katie Ramakers in...

Huwelijk Wendy en Thaï

Het tweede stralende koppeltje dat burgemeester Steve Vandenberghe mocht huwen op 18 september waren Wendy Notredame en Thaï Huyghebaert.
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg