TC Vicogne organiseert ‘Tennis en Food’-tornooi van 8 tot 21 augustus

0
94
TC Vicogne
Voorzitter Bart De Graeve kijkt uit naar de start van het tornooi.

Van zondag 8 augustus tot en met zaterdag 21 augustus strijken zo’n 140 tennissers van alle leeftijden neer in Bredene voor het ‘Tennis en Food’-tornooi van TC Vicogne. Er is een prijzenpot van 1.200 euro en elke finalewinnaar krijgt een Babolat-tenniszak cadeau.

Het tornooi werd voor het eerst georganiseerd in 2016, net na de overname van de tennisclub door huidig voorzitter Bart De Graeve. “Jaar na jaar zien we het aantal deelnemers stijgen”, vertel de voorzitter. “We organiseerden het tornooi voor het laatst in 2019 en toen kwam het coronavirus opzetten. Tijdens de laatste tornooi zaten we al bijna aan ons maximumcapaciteit. We hebben maar drie dubbelterreinen waardoor we niet oneindig veel ploegen kunnen toelaten. Momenteel zitten we aan een 70-tal inschrijvingen, er is dus nog wel wat plaats. Zeker als je weet dat dat er tijdens het laatste tornooi 116 ploegen ingeschreven waren, dicht tegen onze maximumcapaciteit. Maar er is nog steeds corona en heel veel mensen zijn ook op reis, omdat ze die reis lang moesten uitstellen.”

Onder de winnaars van het tornooi wordt een prijzenpot van 1.200 euro verdeeld. Elke finalewinnaar krijgt tevens een Babolat tenniszak cadeau. “Maar het gaat vooral om de beleving”, vervolgt Bart. “Het tornooi heet niet voor niets ‘Tennis en Food’. We vormen een deel van de parking om in verschillende zones. Er komt een loungezone en een beachzone met zicht op de velden. Daarnaast komt er een foodstand en we plaatsen een werfcontainer voor de inschrijvingen in samenwerking met de gemeente.” Op zaterdag 21 augustus – de slotdag van het tornooi – worden de prijzen uitgereikt.