16.1 C
Bredene
vrijdag, 06 augustus 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Re-Cycle heeft een nieuwe stek

Artikel

Re-Cycle heeft een nieuwe stek

Robert van Rootselaar herstelt oude fietsen en geeft ze dan weg aan vluchtelingen of mensen die het niet breed hebben. Betalen mag maar hoeft niet. Zijn project heet Re-Cycle. Zijn project groeide snel uit tot een succes. Heel wat Bredenaars schonken hun oude fietsen weg waardoor zijn schuurtje thuis overvol zat.

Dus er moest een oplossing gezocht. Dat vonden schepen Gryson en directeur Wittevrongel voor Robert in het leegstaande pand van de vroegere gym langs de kapelstraat. Het staat al vier jaar leeg en de eigenaar betaalt daarvoor een leegstandtaks. Robert huurt nu kosteloos de gym, zodat de taks vervalt.

Robert gebruikt dus nu de ruimte als fietswerkplaats en magazijn. Na de Corona-pandamie zou hij graag jongeren leren hun fiets herstellen, zoals zijn pa dat vroeger hem had geleerd. Ook zou hij de ruimte met tijdelijke tentoonstellingen kunnen laten gebruiken.

NieuwsBredene.be wenst hem veel succes in de nieuwe ruimte.

Vorig artikelWinterpret
Volgend artikelData consultatie rechtshulp

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Triple-S

Begin dit jaar hebben Angelique Devos en Kelly Renaudin een nieuwe online webshop opgestart, nl. Triple-S, een webshop in erotische artikelen, lingerie,...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van tien inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

win een billenkar voor 1 dag

Win een billenkar voor één dag met heerlijke streekpicknick bij de cel Kusterfgoed Het enige dat je hoeft...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg