17.3 C
Bredene
woensdag, 16 juni 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Noodopvang tijdens de paaspauze

Artikel

Noodopvang tijdens de paaspauze

Na overleg en in samenspraak met de Bredense scholen heeft het gemeentebestuur een regeling getroffen wat de kinderopvang/noodopvang voor de komende weken betreft. Ouders worden gevraagd om in eerste instantie zélf in te staan voor de opvang van hun kind(eren). Voor ouders waarvoor dit niet lukt en die beiden tewerkgesteld zijn in een essentiële sector, wordt noodopvang voorzien. Voor de organisatie van deze noodopvang worden dezelfde voorrangsregels toegepast als tijdens de vorige lockdown (zie onder).

Voor de kinderen uit de lagere school

Voor ouders van kinderen uit de lagere scholen die geen opvang hebben tijdens de week van 29 maart tot en met 2 april, voorziet het gemeentebestuur in noodopvang (tijdens de dag van 6u30 tot 18u30). Voor de kinderen uit de lagere school wordt géén voor- en naschoolse opvang in de school voorzien.

Voor de kleuters

Ouders van kleuters uit de Bredense scholen worden gevraagd om hun kinderen zoveel als mogelijk thuis te houden. Indien dit niet mogelijk is mogen de kinderen naar school worden gebracht. De scholen staan zelf in voor de voor- en naschoolse opvang van deze kleuters.

Paasvakantie vanaf dinsdag 6 tot en met vrijdag 16 april

Tijdens de paasvakantie wordt zowel voor de kinderen uit de lagere school als voor de kleuters NOODOPVANG voorzien in de buitenschoolse kinderopvang. Wie reeds een aanvraag tot opvang heeft ingediend zal hierover, via mail, gecontacteerd worden.

Voorrangsregels voor noodopvang

Het gemeentebestuur en de Bredense scholen vragen om de kinderen NIET naar school te brengen als de ouders zélf in opvang kunnen voorzien, zélf kunnen thuis blijven of van thuis uit kunnen werken. Kinderen kunnen gebruik maken van de noodopvang in de buitenschoolse kinderopvang in volgende gevallen:

Er is specifieke voorrang voor kinderen waarvan beide ouders (of alleenstaande ouder) in de zorgsector werken, ouders die werken in specifieke diensten die de aanpak van de coronacrisis rechtstreeks ondersteunen en ouders in veiligheidsdiensten.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van die inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van zeven inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...
- Advertentie -

Sofie’s Tussendoortje

Misschien hebben jullie zich ook al afgevraagd wat er zich achter de gevel op de hoek van Buurtspoorweg 48, de voormalige boekhandel...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van vijf inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

Volg Nieuwsbredene.be

17,595FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg