Geen grote zomeractiviteiten in Bredene

0
160
geen grote zomeractiviteiten

Bredene zal ook deze zomer zélf geen grote evenementen organiseren. De Bredense veiligheidscel nam deze beslissing om komend zomerseizoen geen grote toeristische activiteiten te organiseren zoals Bredene Festivalt, Village goes crazy, EK op groot scherm, …

Afhankelijk van wat er mogelijk is zullen wel kleinschalige belevingsactiviteiten worden georganiseerd.

“Momenteel weten we niet welke maatregelen er tijdens het zomerseizoen van kracht zullen zijn en is het zeer twijfelachtig of grootschalige activiteiten toegelaten worden. We zetten dit jaar dan ook in op kleinschalige belevingsactiviteiten”, zegt schepen van toerisme Alain Lynneel.

Het MEC Staf Versluys doet momenteel trouwens dienst als vaccinatiecentrum en dat zal ook tijdens de zomermaanden het geval zijn. “Voor de organisatie van het vaccinatiecentrum zetten we samen met De Haan heel wat personeel en vrijwilligers in. En dat gaat ten koste van andere ambities en taken. We kunnen het niet allebei goed doen. Ik vind het bijzonder spijtig want ik zou niets liever hebben dan dat we een normale zomer zouden beleven. Maar we hebben keuzes gemaakt in functie van het algemeen belang. Ik ben ervan overtuigd dat de Bredenaars en toeristen hier begrip zullen voor opbrengen”, zegt schepen van toerisme Alain Lynneel.