20.4 C
Bredene
woensdag, 28 juli 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Gratis restafvalzakken

Artikel

Gratis restafvalzakken

Bredene stelt jaarlijks één gratis rol met 20 huisvuilzakken van 30 liter ter beschikking van de inwoners die de verhoogde tegemoetkoming in geneeskundige kosten (RVV-statuut) genieten.

De voorbije jaren stuurde het gemeentebestuur een brief naar alle personen die automatisch recht hebben op dit sociaal voordeel. Vanaf dit jaar wordt geen brief meer verstuurd. Wie de vorige jaren reeds een brief ontving mag zich aanbieden op één van de 3 plaatsen (zie onder) waar men de huisvuilzakken kan afhalen. Daar wordt nagegaan of men nog steeds aan de voorwaarden voldoet. Wie in het verleden geen brief mocht ontvangen mag zich op de afhaalplaatsen aanbieden in het bezit van onderstaande bewijsstukken.

Wie heeft recht op een rol huisvuilzakken?

• Inwoners die op 1 januari 2021 gerechtigd zijn op een verhoogde tegemoetkoming van de verzekering voor geneeskundige verzorging (personen met een RVV-statuut). Dit is beperkt tot 1 inwoner per gezin. Inwoners die in een rust- en verzorgingstehuis verblijven hebben hier geen recht op.

Het bewijs hiervan kan men leveren door:

• ofwel de officiële gegevens die worden verstrekt door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

• ofwel door een identificatiekaart en klever van het ziekenfonds

• ofwel een attest dat wordt afgeleverd door het ziekenfonds

• ofwel door een attest afgeleverd door het OCMW.

Afhaalmomenten sedert 6 juli

Tijdens de maanden juli en augustus kan men elke dinsdagvoormiddag tussen 10 en 12 uur en elke woensdagnamiddag tussen 14 en 16 uur terecht op volgende plaatsen:

• Aan het onthaal van het gemeentehuis (Centrumplein 1)

• Aan de balie van het MEC Staf Versluys (Kapelstraat 76)

• Aan het onthaal van het zwembad (Spuikomlaan 21)

Gratis restafvalzakken om medische redenen

Personen met incontinentieproblemen of thuis-dialysepatiënt hebben jaarlijks recht op 2 pakken huisvuilzakken (grote zakken, 60 liter) op vertoon van een attest van de arts. Deze huisvuilzakken zijn af te halen bij de sociale dienst in het Sociaal Huis. Het aanvraagformulier vindt men terug op www.bredene.be.

Meer info: Sociaal Huis – Duinenstraat 106 – 059/33 97 70 – socdienst@bredene.be

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Nieuwe uitbaters in Café ‘t Zeetje

Vanaf heden zullen de nieuwe uitbaters Ashley Vanderwal, Tanja Dekeyzer en Gino Vyvey van “Café 't Zeetje” jullie van harte verwelkomen. Schepen...

De Keuken

In de kapelstraat 33, naast de Albert Hein, is een nieuws restaurant. Daar serveren ze pizza's, pasta en pittas. Schepen Alain Lynneel...

GEZOCHT: ‘Oud’-roeiers van de Sport Nautique

Ondertussen is het wel geweten dat de Oostendse roeiclub KRNSO dit jaar zijn 150 jarig bestaan viert.Tussen zaterdag 21/8 en zondag 29/8 is er...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg