16.1 C
Bredene
vrijdag, 06 augustus 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Gedupeerden ernstige kalkaanslag Bredene richten brief aan De Watergroep

Artikel

Gedupeerden ernstige kalkaanslag Bredene richten brief aan De Watergroep

Sinds meerdere maanden zijn er in Bredene heel wat klachten over schade door kalkaanslag. Een aantal gedupeerden heeft met steun van het gemeentebestuur een advocaat onder de arm genomen en richt nu een brief aan De Watergroep. Ook Test Aankoop springt mee op de kar.

Eind 2020 werd het gemeentebestuur van Bredene geconfronteerd met een hoog aantal klachten van inwoners over de kwaliteit van het drinkwater. Uiteindelijk werd met gedupeerden overlegd en beslist om een verkennende digitale bevraging te organiseren. Uit deze verkennende bevraging bleek al snel dat het om een omvangrijke problematiek ging. Het gemeentebestuur gaat er van uit dat een systematische bevraging zelfs nog een veelvoud aan schadegevallen zou opleveren.

Een aantal inwoners nam met financiële steun van het gemeentebestuur een advocaat onder de arm. Deze roept nu met een stevig onderbouwde brief De Watergroep ter verantwoording in naam van alle gedupeerden, ook diegenen die zich voorlopig nog niet kenbaar hebben gemaakt. Ook Test Aankoop betoonde interesse in dit dossier en ondertekende mee de brief die naar De Watergroep werd verstuurd.

“Het water in Bredene zit strikt gezien binnen de normering en is ook perfect veilig drinkbaar. Het harde water is echter een ware geseling voor leidingen en toestellen. De problemen voor onze inwoners zijn onmiskenbaar, in sommige gevallen zijn ze zelfs schrijnend. Sommige gezinnen hebben al honderden euro’s aan herstellingen moeten laten uitvoeren, maar het is dweilen met de kraan open. Na enkele maanden duiken de problemen gewoon opnieuw op”, aldus eerste schepen Erwin Feys

(Vooruit), “Als gemeente vinden we het daarom belangrijk om rechtzoekenden financieel en logistiek te ondersteunen. We hopen vooral dat de problemen snel opgelost raken en dat de financiële gevolgen van de hoge waterhardheid niet zomaar afgewimpeld worden naar onze inwoners.”

De wijze waarop inwoners van Bredene zich nog kunnen aansluiten op lopende procedures wordt te gepasten tijde gecommuniceerd door het gemeentebestuur via de gemeentelijke communicatiekanalen.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Triple-S

Begin dit jaar hebben Angelique Devos en Kelly Renaudin een nieuwe online webshop opgestart, nl. Triple-S, een webshop in erotische artikelen, lingerie,...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van tien inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

win een billenkar voor 1 dag

Win een billenkar voor één dag met heerlijke streekpicknick bij de cel Kusterfgoed Het enige dat je hoeft...
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg