17.1 C
Bredene
donderdag, 07 juli 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsEreburger Monique Lateste overleden

Artikel

Ereburger Monique Lateste overleden

NieuwsBredene.be vernam het overlijden van ereburger Monique Lateste.

Zij baatte jarenlang het bekende volkscafé en feestzaal ‘De Tijl’ in de Duinenstraat uit, dat 7 op 7 open was en een toonbeeld van een dynamische handelszaak. Het café speelde een cruciale rol in het leven van verschillende generaties: sommigen ontmoetten er hun eerste lief of leerden er uitgaan, anderen konden er terecht met allerlei problemen en vonden er steeds een luisterend oor.

Monique Lateste was niet alleen cafébazin maar tegelijk ook een moederfiguur, een vriendin, een therapeute, een vertrouwenspersoon en zoveel meer. ‘De Tijl’ was jarenlang een vertrouwde plek voor veel Bredenaars. Na 33 jaar verdween op 2 oktober 2016 met een groot afscheidsfeest een legendarisch café uit het Bredense straatbeeld en brak voor Monique Lateste een periode van welverdiende rust aan.

Monique Lateste stond symbool voor belang en de waarde van de volkscafés in Bredene en bij uitbreiding Vlaanderen. NieuwsBredene.be biedt de blijken van deelneming aan de familie, vrienden en kennissen aan.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Kinderrommelmarkt nog tot 16u

Kinderrommelmarkt op het Duinenplein duurt nog tot 16u

Historisch: De redders

De zomer is weer begonnen. Daar verschijnen de stoere redders om de veiligheid van de baders te garanderen.53 jaar geleden kwam uw dienaar, Jacques...

Oliebestrijdingsoefening in windmolenparken

Dinsdag vond een oefening plaats op zee waarbij een gesimuleerde olievlek binnen de windmolenparken werd opgeruimd. Het doel van deze oefening was het...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg