19.1 C
Bredene
woensdag, 10 augustus 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsBurgemeester Steve Vandenberghe: “Minister Beke laat lokale besturen in de steek!”

Artikel

Burgemeester Steve Vandenberghe: “Minister Beke laat lokale besturen in de steek!”

De Bredense burgemeester is zwaar teleurgesteld in en boos op Vlaamse minister van Volksgezondheid Wouter Beke. “De vaccinatiecentra, lokale besturen en de burgemeesters worden met een compleet gebrek aan respect behandeld”, zegt een boze burgemeester Steve Vandenberghe.
“De minister heeft terecht de mond vol om (ook tijdens de kerstvakantie) voortdurend snel en dagelijks te blijven vaccineren, want elk uur is kostbaar tijdens deze nooit eerder geziene pandemie. Maar de minister schuift de hete aardappel rond organisatie en invulling wel door naar de eerstelijnszones, lokale besturen én burgemeesters die een vaccinatiecentrum moeten blijven doen draaien. Bovendien verloopt de communicatie tussen het Agentschap Zorg en de vaccinatiecentra, volgens hetgeen ik verneem, bijzonder stroef.
“Minister Beke doet graag allerlei verklaringen in de media, maar doelgerichte en concrete richtlijnen die hieraan zijn verbonden komen vaak te laat bij de vaccinatiecentra terecht. Nu de kinderen vanaf 5 jaar kunnen gevaccineerd worden en de tussentermijn voor de boosterprik van Pfizer van 6 naar 4 maanden is gegaan, is het voor de vaccinatiecentra nu hét momentum om nog een tempo hoger te schakelen in het vaccineren. Daar sta ik ook helemaal achter. Alleen moet er vanuit de Vlaamse overheid dringend ondersteuning en rechtlijnigheid komen. Het is immers cruciaal dat we snel de boosterprik verder zetten bij zo veel mogelijk inwoners en dit op een zo kort mogelijke tijd”.

“Maar waarom neemt minister Beke deze organisatie niet in handen voor gans Vlaanderen? De hogere overheid zet op alle vlakken druk naar de vaccinatiecentra toe, maar als het over ondersteuning en eenduidig beleid gaat laten ze de centra en de lokale besturen in de kou staan”, zegt burgemeester Vandenberghe.
“Bovendien sluit het ene vaccinatiecentrum gedeeltelijk of volledig tijdens de kerstvakantie, terwijl het andere open blijft. Is het dan écht zo moeilijk om hier als minister een algemene en daadkrachtige richtlijn te bepalen en vanuit de hogere overheid vaccinatiecentra te ondersteunen waar er personeelstekort is? Nu is er willekeur alom en bieden de vaccinatiecentra onder druk of door schuldgevoel tegen elkaar op, zonder zeker te zijn de praktische organisatie te kunnen garanderen. Alle verantwoordelijkheid wordt bij de eerstelijnszones en de plaatselijke burgemeesters gelegd, terwijl wij al geruime tijd moeten roeien met de riemen die we hebben én het kanonvlees zijn tijdens deze crisis”. Burgemeester Steve Vandenberge roept dan ook op: “Minister Beke moet zijn verantwoordelijkheid nemen naar eenduidigheid, ondersteuning en communicatie toe, want nu schuift hij deze door naar de eerstelijnszones en plaatselijke burgemeesters, en dat is ongehoord en weinig professioneel.”
#laatjevaccineren

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Jeugddienst organiseert ‘Poolparty’

Op vrijdagavond 5 augustus 2022 van 19 tot 22 uur organiseert de Jeugddienst van Bredene een ‘Poolparty’ in het zwembad Ter Polder aan de...

Kans op heuse hittegolf

“Vanaf zondag wordt het puffen, want we krijgen wellicht een heuse hittegolf geserveerd”, vertelt ons weerman Frank Deboosere. We spreken van een hittegolf als we...

BK Zandkastelen gaat naar Melle

Zaterdag 6 augustus was er het Belgisch Kampioenschap zandkastelen aan de strandpost 2 Dunegat in Bredene in organisatie van de Dienst Toerisme. De 18 deelnemnde...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
68VolgersVolg