Eerste test vaccinatiecentrum Bredene succesvol uitgevoerd

0
228
vaccinatiecentrum

Vandaag werd in het vaccinatiecentrum MEC Staf Versluys te Bredene een eerste simulatie van de vaccinatieprocedure uitgevoerd.

Op zeer korte tijd werd het Meeting-en Event Centrum omgebouwd van cultuur- en evenementenzaal tot een operationeel vaccinatiecentrum.

Het doel van deze test was het goed functioneren van het centrum, de vlotte doorstroming aan het onthaal, de medische intake en de uiteindelijke vaccinatie na te gaan in de feitelijke infrastructuur.

Door een 12-tal vrijwilligers, de lesgevers voor verpleegkunde van ZoWe, de centrumcoördinatoren en de medische en farmaceutische experts werd elk station van het vaccinatieproces aan een kritische blik onderworpen.

Aan de hand van de ervaringen en de nuttige tips die tijdens dit oefenmoment werden opgedaan, is de inrichting van het vaccinatiecentrum nog verder verfijnd. Dit gebeurde om een nog vlottere werking te garanderen.

Het vaccinatiecentrum staat alvast klaar om vanaf 15 februari eerstkomend de zorgprofessionals van hun vaccin te voorzien.

De gemeente Bredene heeft ondertussen ook heel wat inschrijvingen ontvangen van inwoners die zich als vrijwilliger willen engageren tijdens het vaccineren. Dit zowel op medisch als op niet-medisch vlak. De Burgemeester is hier zeer dankbaarvoor.

De vrijwilligers zullen vanaf half maart/begin april mogelijks ingezet worden tijdens de werking van het centrum. Hiervoor wachten onze diensten echter nog de verdere instructies van DE HOGERE OVERHEID af.

In samenwerking met de HR-verantwoordelijke van het vaccinatiecentrum worden alle vrijwilligers tijdig verwittigd om vanaf 15 maart een concrete werkplanning op te stellen.

Voor meer informatie contacteer : noodplanning@bredene.be of 0498 88 50 23 .