12.5 C
Bredene
donderdag, 30 maart 2023

Volg ons ook op

HomeNieuwsEerste test vaccinatiecentrum Bredene succesvol uitgevoerd

Artikel

Eerste test vaccinatiecentrum Bredene succesvol uitgevoerd

Vandaag werd in het vaccinatiecentrum MEC Staf Versluys te Bredene een eerste simulatie van de vaccinatieprocedure uitgevoerd.

Op zeer korte tijd werd het Meeting-en Event Centrum omgebouwd van cultuur- en evenementenzaal tot een operationeel vaccinatiecentrum.

Het doel van deze test was het goed functioneren van het centrum, de vlotte doorstroming aan het onthaal, de medische intake en de uiteindelijke vaccinatie na te gaan in de feitelijke infrastructuur.

Door een 12-tal vrijwilligers, de lesgevers voor verpleegkunde van ZoWe, de centrumcoördinatoren en de medische en farmaceutische experts werd elk station van het vaccinatieproces aan een kritische blik onderworpen.

Aan de hand van de ervaringen en de nuttige tips die tijdens dit oefenmoment werden opgedaan, is de inrichting van het vaccinatiecentrum nog verder verfijnd. Dit gebeurde om een nog vlottere werking te garanderen.

Het vaccinatiecentrum staat alvast klaar om vanaf 15 februari eerstkomend de zorgprofessionals van hun vaccin te voorzien.

De gemeente Bredene heeft ondertussen ook heel wat inschrijvingen ontvangen van inwoners die zich als vrijwilliger willen engageren tijdens het vaccineren. Dit zowel op medisch als op niet-medisch vlak. De Burgemeester is hier zeer dankbaarvoor.

De vrijwilligers zullen vanaf half maart/begin april mogelijks ingezet worden tijdens de werking van het centrum. Hiervoor wachten onze diensten echter nog de verdere instructies van DE HOGERE OVERHEID af.

In samenwerking met de HR-verantwoordelijke van het vaccinatiecentrum worden alle vrijwilligers tijdig verwittigd om vanaf 15 maart een concrete werkplanning op te stellen.

Voor meer informatie contacteer : noodplanning@bredene.be of 0498 88 50 23 .

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Atelier in beeld

Atelier in beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars in heel Vlaanderen en Brussel. Een ideaal moment om je werk te tonen...

Eneco Clean Beach Cup aan Twins

Tijdens de 14de editie van de Eneco Clean Beach Cup wordt de hele kustlijn opgeruimd door surfers, zeilers, familie- en vriendengroepjes of collega’s. 80...

Barbecue van de Gilles aan zee

Op zaterdag 25 maart organiseerden Gilles aan zee hun traditionele barbecue. Hierop worden al hun leden en sympathisanten in de Horizon. Schepen van cultuur Alain Lynneel...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg