Buurtrestaurant mag eindelijk deuren openen

0
90
buurtrestaurant

Vanaf maandag 21 juni is het buurtrestaurant in het Lokaal Dienstencentrum (LDC) geopend. Het Lokaal Dienstencentrum bevindt zich in de woonzorgcampus Jacky Maes. Het buurtrestaurant geeft het startsein voor de gefaseerde opening van het lokaal dienstencentrum.

Het buurtrestaurant wil een ontmoetingsplaats zijn voor mensen uit de buurt met een klein netwerk, zoals ouderen, alleenstaanden, mantelzorgers en kansengroepen. Daar kan er in een gezellige sfeer een kwalitatieve maaltijd genuttigd worden en is er nadien tijd om wat bij te praten.   Iedere 65-plusser die gedomicilieerd is in Bredene kan er terecht.  Personen jonger dan 65 jaar gedomicilieerd in Bredene kunnen ook van een maaltijd genieten in het buurtrestaurant op voorwaarde dat personen uit deze categorie verminderde welzijnskansen hebben. Dit kan onder meer gaan over mensen met een laag inkomen, met een beperking, in langdurige ziekte of revalidatie en/of mensen met behoefte aan sociaal contact of waarvan hun partner overleden is.

Het keukenteam van WZC Jacky Maes zorgt voor een gezond en lekker aanbod. In het lokaal dienstencentrum is er elke werkdag tijdens de middag een warme maaltijd. Wie een speciaal dieet volgt, kan dit doorgeven bij de registratie.  Voor elke maaltijd moet men reserveren. De kostprijs is 7,50 EUR en hiervoor krijgt men soep, een hoofdgerecht (keuze uit de reguliere menu of het alternatief menu) en dessert. Ook water is inbegrepen in de prijs. Andere dranken (cola, limonade en pils) moet men aankopen.  Het buurtrestaurant is elke werkdag geopend van 11u45 tot 14u. De maaltijd zelf wordt geserveerd om 12 uur.

Hoe aanvragen ?

Om voor de eerste maal gebruik te kunnen van het buurtrestaurant, dient men zich eerst aan te melden aan het onthaal.  De reservatie dient te gebeuren ten laatste de donderdag voorafgaand aan de week waarin men één of meerdere maaltijden wil nuttigen. De betaling gebeurt aan het onthaal bij reservering van de maaltijd(en), bij voorkeur via bancontact.

Voor meer info:

Lokaal Dienstencentrum (Duinenstraat 106 – 8450 Bredene) – T 059 33 97 70

e-mailadres: Joyce.Hubrouck@ocmwbredene.be