12.9 C
Bredene
vrijdag, 17 september 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws 3de prikken Pfizer voor personen met verminderde immuniteit!

Artikel

3de prikken Pfizer voor personen met verminderde immuniteit!

In het vaccinatiecentrum Bredene/De Haan worden vanaf dinsdag 28 september 1.224 extra 3de prikken van het Pfizer-vaccin voorzien voor personen met verminderde immuniteit. Inwoners die in aanmerking komen voor een 3de prik worden door de Vlaamse Overheid per brief uitgenodigd.

Het gaat om inwoners uit Bredene en De Haan vanaf 12 jaar met verminderde immuniteit, veroorzaakt door een bepaalde aandoening of door een behandeling, waardoor ze minder sterk reageren op vaccinatie en een ‘extra’ dosis aangewezen is om maximale bescherming te verkrijgen tegen een ernstig ziekteverloop, hospitalisatie of zelfs overlijden door COVID-19.

Het betreft patiënten met:

·         aangeboren afweerstoornissen

·         chronische nierdialyse 

·         inflammatoire ziekten die behandeld worden met immunosuppressiva

·         bloedkankers of andere kwaadaardige tumoren, die in actieve behandeling zijn/of waren de voorbije 3 jaren

·         pretransplant-, stamcel transplant- en orgaantransplant patiënten

·         HIV-patiënten waarvan het aantal CD4-cellen lager ligt dan 200 per mm³ bloed

Voor het opstellen van de lijsten met deze groep patiënten worden gegevens uit meerdere bronnen samengevoegd door het Agentschap Zorg en Gezondheid.

De huisartsen maken eveneens een selectie vanuit de medische dossiers van hun patiënten. Zij zullen deze geleidelijk aan kunnen aanvullen en op elk moment patiënten aan de lijst kunnen toevoegen. De betrokken inwoners zullen automatisch worden uitgenodigd op basis van de gegevens van hun ziekenfonds en hun behandelende arts.

Sta ik op de lijst?

Je huisapotheker kan je informatie geven over deze algemene selectie van de risicopatiënten. Je ziekenfonds, je huisapotheker en het vaccinatiecentrum kunnen je echter  NIET toevoegen op de vaccinatielijst.  Als je een vaste huisarts hebt, die dus je Globaal Medisch Dossier (GMD) bijhoudt, dan hoef je niets te doen. Je kan dan gewoon je uitnodiging afwachten. Ontvang je geen uitnodiging? Je kan dat beschouwen als een goed teken. Het wil zeggen dat je niet tot de extra risicogroep behoort, en dat de basisvaccinatie voldoende beschermt tegen het risico op zware complicaties bij een besmetting met COVID-19.

Wat als je niet op de lijst staat en toch een verhoogd risico loopt?

Er is een kleine kans dat je een risicopatiënt bent, en dat je vanaf 20 september niet op de lijst van je verzekeringsinstelling/ziekenfonds voorkomt.  In dat geval maak je best een afspraak met je vaste huisarts. Deze kan je altijd toevoegen aan de lijst met risicopatiënten, ook na half september.  Mensen zonder vaste huisarts maken best een afspraak met een huisarts naar keuze, zodat deze een medisch dossier kan opmaken en je kan toevoegen aan de lijst zodat je ook wordt uitgenodigd voor vaccinatie.   

In afwachting kan je zelf nakijken of je op de lijst van patiënten staat, via www.myhealthviewer.be of via https://www.mijngezondheid.belgie.be

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Zonnebloem van wel 4 meter hoog

Een zonnebloem kan in de meeste gevallen zo’n drie meter hoog groeien. De zonnebloem bij de familie Singh Kashmir uit de Nukkerstraat...

Verkeers- en geluidshinder Kapelstraat

Vrijdag 17 september in de Kapelstraat ter hoogte van residentie Europa (tegenover MEC Staf Versluys). Deze uitzonderlijke hinder is...

3de prikken Pfizer voor personen met verminderde immuniteit!

In het vaccinatiecentrum Bredene/De Haan worden vanaf dinsdag 28 september 1.224 extra 3de prikken van het Pfizer-vaccin voorzien voor personen met verminderde immuniteit....
- Advertentie -

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg