WK Manillen te Harelbeke

0
419
De Duinenkaarters
Op zaterdag 22 februari vond het Wereldkampioenschap Manillen plaats te Harelbeke. Vol goede moed trokken De Duinenkaarters uit Moeder Lambik met 5 dames en 4 heren richting dit WK. Het deelnemersveld was niet min. Er waren 440 deelnemers present in het cultureel centrum Spoor, de ene al met meer stress dan de andere. 
Na 2 voorrondes hadden ze nog 1/3 van hun ploeg in de halve finale. Om echter bij de 20 laatste deelnemers te geraken voor de finale hadden ze helaas minder geluk in het spel.

Ze behaalden volgende einduitslag: Charlotte Boudewyn (82), Steve Dooms (169), De Smedt Rudy (208), Patrick Dieraert (248), Françoise Santy (304), DaniĂ«l Spillier (330), Rita Vanbelle (381) en tot slot Vif Clibouw (408).
De Duinenkaarters zijn in Harelbeke gebleven om de finale te volgen en het was een dame uit Passendale die  wereldkampioene werd met een verschil van 6 kaartpunten!

Toen ze haar feliciteerden kwamen De Duinenkaarters te weten dat kersverse wereldkampioene Chris Vanden Broucke roots had in Bredene en tijdens haar jeugd in de Koerslaan woonde. De voorzitter DaniĂ«l Spillier voegde er dit nog aan toe: “We hebben nu al beslist dat we volgend jaar terug zullen deelnemen aan het WK Manillen die plaats zal vinden te Zulte. Hopelijk met meer succes dan deze editie, maar we waren allen heel tevreden over onze dag. En misschien gaan we dan met de bus van moeder Lambik, ambiance en leute verzekerd!”           Wens je graag ook af en toe eens een kaartje te komen leggen, dan kan je elke 2de en 4de donderdagnamiddag terecht in Moeder Lambik.